Ma­kreel van de BBQ

Bijzonder lekkere combinatie met de frisse venkel-kruidensalade.

(2) waardeer
hoofdgerecht Bijzonder lekkere combinatie met de frisse venkel-kruidensalade. 4 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • vijzel

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd elke venkel in 4 parten en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes.
  3. Snijd de peterselie en munt fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.
  4. Doe het venkelzaad in de vijzel en stamp tot grof. Voeg de peterselie en munt toe en kneus al roerend.
  5. Meng de venkel met de kruiden, het citroensap, de citroenrasp en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bestrijk de makreelfilets met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
  7. Verdeel de salade over borden en leg op elk bord een makreelfilet.

serveertip:

Lekker met gepofte zoete aardappel van de barbecue.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2018

Makreel van de BBQ

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­kreel van de BBQ

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen.

3
3

Snijd elke venkelknol in 4 parten en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes.

4
4
  • 15 g verse platte peterselie
  • 7½ g verse munt
  • 1 citroen

Snijd de peterselie en munt fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.

5
5
  • 1 tl venkelzaad

Doe het venkelzaad in de vijzel en stamp grof. Voeg de peterselie en munt toe en kneus al roerend.

6
6
  • 1½ el olijfolie extra vierge

Meng de venkel met de kruiden, het citroensap en -rasp en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 4 makreelfilets op huid
  • ½ el olijfolie extra vierge

Bestrijk de makreelfilets met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.

8
8

Verdeel de salade over borden en leg op elk bord een makreelfilet.

serveertip:

Lekker met gepofte zoete aardappel van de barbecue.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.