bewaar
Makreel van de BBQ
Makreel van de BBQ
bewaar

Makreel van de BBQ

Bijzonder lekkere combinatie met de frisse venkel-kruidensalade.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 porties

2

venkelknollen

15 g

verse platte peterselie

7½ g

verse munt

1

citroen

1 tl

venkelzaad

2 el

olijfolie extra vierge

4

makreelfilets op huid

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • vijzel

Bijzonder lekkere combinatie met de frisse venkel-kruidensalade.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd elke venkel in 4 parten en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes.

3

Snijd de peterselie en munt fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de vrucht uit.

4

Doe het venkelzaad in de vijzel en stamp tot grof. Voeg de peterselie en munt toe en kneus al roerend.

5

Meng de venkel met de kruiden, het citroensap, de citroenrasp en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

6

Bestrijk de makreelfilets met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.

7

Verdeel de salade over borden en leg op elk bord een makreelfilet.

tip

serveertipLekker met gepofte zoete aardappel van de barbecue.