Trak­ta­tie van eet­ba­re slak­ken

Vanavond eten we slakken. SLAKKEN? Ja, wacht maar tot je ziet hoe leuk ze zijn.

 • hoofdgerecht
 • 12 stuks
  • 20 min. bereiden
  • 10 min. wachten
(5) waardeer
hoofdgerecht Vanavond eten we slakken. SLAKKEN? Ja, wacht maar tot je ziet hoe leuk ze zijn. 12 stuks
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Klop de eieren los in een maatbeker. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk de helft van het eiermengsel in de pan. Bak in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het eiermengsel. Laat de omeletten afkoelen op een bord. Besmeer met de zuivelspread.
 2. Pluk de blaadjes van de helft van de veldsla en leg netjes in rijen naast elkaar op de zuivelspread. Rol de omeletten zo strak mogelijk op tot twee rollen. Snijd 1 cm van de buitenste randen af. Snijd de rollen elk in 6 stukken. Dit zijn de slakkenhuisjes.
 3. Breek de zoute sticks elk in 3 gelijke stukken zodat je 36 kleinere sticks hebt. Houd je knakworstjes tussen je linkerduim en -wijsvinger een beetje schuin. Dit wordt het slakkenhoofd. Steek er met je rechterhand 1 cm vanaf de onderkant horizontaal een stick in. Prik het knakworstje met de stick in het omeletlijfje vast. Prik in elke knakworst 2 sticks als voelsprieten. Verdeel de rest van de veldsla in plukjes over een bord en verdeel de slakken hierover.

Advertentie

Tags
Ook te zien in
Mei 2018

Traktatie van eetbare slakken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Trak­ta­tie van eet­ba­re slak­ken

1
1
 • 4 middelgrote eieren
 • ½ el traditionele olijfolie

Klop de eieren los in een maatbeker. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk de helft van het eiermengsel in de pan.

2
2
 • ½ el traditionele olijfolie

Bak in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het eiermengsel.

3
3
 • 75 g zuivelspread

Laat de omeletten afkoelen op een bord. Besmeer met de zuivelspread.

4
4
 • 37½ g veldsla

Pluk de blaadjes van de veldsla en leg netjes in rijen naast elkaar op de zuivelspread.

5
5

Rol de omeletten zo strak mogelijk op tot twee rollen. Snijd 1 cm van de buitenste randen af. Snijd de rollen elk in 6 stukken. Dit zijn de slakkenhuisjes.

6
6
 • 12 zoute stokjes

Breek de zoute sticks elk in 3 gelijke stukken zodat je 36 kleinere sticks hebt.

7
7
 • 12 scharrelcocktailworstjes

Houd je knakworstjes tussen je linkerduim en -wijsvinger een beetje schuin. Dit wordt het slakkenhoofd.

8
8

Steek er met je rechterhand 1 cm vanaf de onderkant horizontaal een stick in. Prik het knakworstje met de stick in het omeletlijfje vast.

9
9
 • 37½ g veldsla

Prik in elke knakworst 2 sticks als voelsprieten. Verdeel de rest van de veldsla in plukjes over een bord en verdeel de slakken hierover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.