bewaar
Traktatie van eetbare slakken
Traktatie van eetbare slakken
bewaar

Traktatie van eetbare slakken

Vanavond eten we slakken. SLAKKEN? Ja, wacht maar tot je ziet hoe leuk ze zijn.

20 min. bereiden
10 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

4

middelgrote eieren

1 el

traditionele olijfolie

75 g

zuivelspread

75 g

veldsla

12

zoute stokjes

12

scharrelcocktailworstjes

Vanavond eten we slakken. SLAKKEN? Ja, wacht maar tot je ziet hoe leuk ze zijn.

Aan de slag

1

Klop de eieren los in een maatbeker. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk de helft van het eiermengsel in de pan. Bak in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het eiermengsel. Laat de omeletten afkoelen op een bord. Besmeer met de zuivelspread.

2

Pluk de blaadjes van de helft van de veldsla en leg netjes in rijen naast elkaar op de zuivelspread. Rol de omeletten zo strak mogelijk op tot twee rollen. Snijd 1 cm van de buitenste randen af. Snijd de rollen elk in 6 stukken. Dit zijn de slakkenhuisjes.

3

Breek de zoute sticks elk in 3 gelijke stukken zodat je 36 kleinere sticks hebt. Houd je knakworstjes tussen je linkerduim en -wijsvinger een beetje schuin. Dit wordt het slakkenhoofd. Steek er met je rechterhand 1 cm vanaf de onderkant horizontaal een stick in. Prik het knakworstje met de stick in het omeletlijfje vast. Prik in elke knakworst 2 sticks als voelsprieten. Verdeel de rest van de veldsla in plukjes over een bord en verdeel de slakken hierover.