No­ten-ro­zij­nen­brood

Snel ontbijt? Bak dit notenbrood in het weekend en je kunt er de hele week van eten!

  • ontbijt
  • 12 stuks
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(2) waardeer
ontbijt Snel ontbijt? Bak dit notenbrood in het weekend en je kunt er de hele week van eten! 12 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakeblik (ca. 30 cm)
  • satéprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten, neem van het vuur en laat iets afkoelen. Vet het cakeblik in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Doe het meel, zout, de bakpoeder en haverzemelen in een ruime kom en roer door. Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door de kefir. Meng dit al roerend door het droge mengsel. Spatel de pistachenoten, walnoten en rozijnen erdoor. Schep in het cakeblik en bestrooi de bovenkant met de pompoenpitten. Druk licht aan.
  3. Bak ca. 50 min. onder het midden van de oven. Controleer na 45 min. met een satéprikker of het brood gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat het brood 30 min. afkoelen op een rooster. Neem het brood uit de vorm en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.

serveertip:

Lekker met gezouten boter (Le Galle) en/of oude kaas.

bewaartip:

Snijd in plakken en bewaar in de vriezer.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2018

Noten-rozijnenbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No­ten-ro­zij­nen­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter

Laat de boter smelten, neem van het vuur en laat iets afkoelen. Vet het cakeblik in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.

3
3
  • 400 g speltmeel
  • ½ tl zout
  • 16 g bakpoeder
  • 4 el haverzemelen

Doe het meel, zout, de bakpoeder en haverzemelen in een ruime kom en roer door.

4
4
  • 500 g kefir yoghurt

Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door de kefir. Meng dit al roerend door het droge mengsel.

5
5
  • 95 g ongezouten pistachenoten
  • 375 g Tijd voor ontbijt walnoten & jumbo rozijnen
  • 50 g pompoenpitten

Spatel de pistachenoten, walnoten en rozijnen erdoor. Schep in het cakeblik en bestrooi de bovenkant met de pompoenpitten. Druk licht aan.

6
6

Bak ca. 50 min. onder het midden van de oven.

7
7

Controleer na 45 min. met een satéprikker of het brood gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is het brood gaar.

8
8

Laat het brood 30 min. afkoelen op een rooster. Neem het brood uit de vorm en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.

serveertip:

Lekker met gezouten boter (Le Galle) en/of oude kaas.

bewaartip:

Snijd in plakken en bewaar in de vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.