bewaar
Noten-rozijnenbrood
Noten-rozijnenbrood
bewaar

Noten-rozijnenbrood

Snel ontbijt? Bak dit notenbrood in het weekend en je kunt er de hele week van eten!

10 min. bereiden
50 min. oventijd
1 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

12 porties

50 g

ongezouten roomboter

400 g

speltmeel

½ tl

zout

16 g

bakpoeder

4 el

haverzemelen

500 g

halfvolle yoghurt

95 g

ongezouten pistachenoten

360 g

AH Verrijker rozijn-walnoot en hazelnoot

50 g

pompoenpitten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakeblik (ca. 30 cm)

  • satéprikker

Snel ontbijt? Bak dit notenbrood in het weekend en je kunt er de hele week van eten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten, neem van het vuur en laat iets afkoelen. Vet het cakeblik in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.

2

Doe het meel, zout, de bakpoeder en haverzemelen in een ruime kom en roer door. Meng al roerend met een garde de gesmolten boter door de yoghurt. Meng dit al roerend door het droge mengsel. Spatel de pistachenoten, rozijnen, walnoten en hazelnoten erdoor. Schep in het cakeblik en bestrooi de bovenkant met de pompoenpitten. Druk licht aan.

3

Bak ca. 50 min. onder het midden van de oven. Controleer na 45 min. met een satéprikker of het brood gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is het brood gaar. Laat het brood 30 min. afkoelen op een rooster. Neem het brood uit de vorm en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.

bewaartipSnijd in plakken en bewaar in de vriezer.
serveertipLekker met gezouten boter (Le Galle) en/of oude kaas.

Noten-rozijnenbrood

Snel ontbijt? Bak dit notenbrood in het weekend en je kunt er de hele week van eten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig