Naan met zalm in so­ja­saus & so­ja­bo­nen­spread

Zalm en asperges, het blijft een gouden combi. Zéker op naan met een zelfgemaakte spread.

(1) waardeer
bijgerecht Zalm en asperges, het blijft een gouden combi. Zéker op naan met een zelfgemaakte spread. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm. Schep om met de sojasaus en zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik. Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schep de aspergetips om met de sesamolie en breng op smaak met peper. Verhit een grillpan zonder olie of boter en grill de aspergetips in ca. 4 min. beetgaar.
  3. Doe ondertussen de sojabonen samen met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Besmeer de naans met de sojabonenspread. Verdeel de aspergetips en gemarineerde zalmblokjes over de asperges. Garneer met het sesamzaad.

serveertip:

Lekker met een partje limoen en komkommersalade met sesam-chilidressing. Kijk voor het recept elders op deze website.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 19-20

Naan met zalm in sojasaus & sojabonenspread

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Naan met zalm in so­ja­saus & so­ja­bo­nen­spread

1
1
  • 160 g zalmfilet
  • 1 el sojasaus

Snijd de zalm in blokjes van 1 cm. Schep om met de sojasaus en zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.

2
2
  • 4 mininaans

Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 100 g groene aspergetips
  • ½ el sesamolie

Schep de aspergetips om met de sesamolie en breng op smaak met peper.

4
4

Verhit een grillpan zonder olie of boter en grill de aspergetips in ca. 4 min. beetgaar.

5
5
  • 175 g sojabonen
  • 3 el milde yoghurt

Doe ondertussen de sojabonen samen met de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 1 el sesamzaad

Besmeer de naans met de sojabonenspread. Verdeel de aspergetips en gemarineerde zalmblokjes over de asperges. Garneer met het sesamzaad.

serveertip:

Lekker met een partje limoen en komkommersalade met sesam-chilidressing. Kijk voor het recept elders op deze website.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.