Ont­bijt­sa­la­de

Ontbijten met een salade? Helemaal niet zo gek als je ziet wat hier allemaal in zit.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Ontbijten met een salade? Helemaal niet zo gek als je ziet wat hier allemaal in zit. 2 personen
4 7

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Halveer ondertussen de komkommers en paprika’s uit de snoepgroentemix in de lengte. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd ⅔ van de munt in reepjes. Doe de munt, avocado en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  2. Doe de aspergetips in een vergiet en schenk er kokend water over. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water in de hapjespan en pocheer ze in 3 min. Haal de blaadjes van de witlof los. Verdeel ondertussen alle groenten naast elkaar in een diepe kom per persoon. Doe de dressing in kleine bakjes per persoon en zet in de kom tussen de groenten. Leg een gepocheerd ei erop en bestrooi met het sesamzaad en de rest van de munt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Ontbijtsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ont­bijt­sa­la­de

1
1
  • ½ el azijn

Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt.

2
2
  • 350 g snoepgroentemix

Halveer ondertussen de komkommers en paprika’s uit de snoepgroentemix in de lengte. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s.

3
3
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in stukken.

4
4
  • 6⅔ g munt
  • 150 ml milde yoghurt

Snijd de munt in reepjes. Doe de munt, avocado en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

5
5
  • 100 g aspergetips

Doe de aspergetips in een vergiet en schenk er kokend water over.

6
6
  • 2 eieren

Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water in de hapjespan en pocheer ze in 3 min.

7
7
  • 1 witlof
  • 30 g pittige kiemgroente
  • 175 g sojabonen

Haal de blaadjes van de witlof los. Verdeel ondertussen alle groenten naast elkaar in een diepe kom per persoon.

8
8
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 3⅓ g munt

Doe de dressing in kleine bakjes per persoon en zet in de kom tussen de groenten. Leg een gepocheerd ei erop en bestrooi met het sesamzaad en de rest van de munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.