bewaar
Ontbijtsalade
Ontbijtsalade
bewaar

Ontbijtsalade

Ontbijten met een salade? Helemaal niet zo gek als je ziet wat hier allemaal in zit.

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

2 personen

½ el

azijn

350 g

snoepgroentemix

1

eetrijpe avocado

10 g

verse munt

150 ml

milde yoghurt

100 g

groene aspergetips

2

middelgrote eieren

1

witlof

30 g

pittige kiemgroente

175 g

sojabonen

1 el

zwart sesamzaad

Dit heb je nodig

  • hapjespan

  • staafmixer

Ontbijten met een salade? Helemaal niet zo gek als je ziet wat hier allemaal in zit.

Aan de slag

1

Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Halveer ondertussen de komkommers en paprika’s uit de snoepgroentemix in de lengte. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd ⅔ van de munt in reepjes. Doe de munt, avocado en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

2

Doe de aspergetips in een vergiet en schenk er kokend water over. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water in de hapjespan en pocheer ze in 3 min. Haal de blaadjes van de witlof los. Verdeel ondertussen alle groenten naast elkaar in een diepe kom per persoon. Doe de dressing in kleine bakjes per persoon en zet in de kom tussen de groenten. Leg een gepocheerd ei erop en bestrooi met het sesamzaad en de rest van de munt.