Ko­nings­bur­ger met zoe­te aard­ap­pelfriet

Willem is jarig! Kom in de feeststemming met deze speciale koningsburger.

(3) waardeer
hollands hoofdgerecht Willem is jarig! Kom in de feeststemming met deze speciale koningsburger. 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met 2/3 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de laatste 3 min. op een rooster onder de friet.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met 1/3 van de olie en gril in 7-9 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  4. Maak ondertussen de salade. Maak de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Meng met de peen julienne en verdeel over een grote platte schaal. Besprenkel met 1/2 van de yoghurtdressing en bestrooi met peper. Snijd de komkommer in schuine dunne plakjes. Meng de rest van de yoghurtdressing met de ketchup.
  5. Beleg de burgers als ze gaar zijn met de cheddar en laat de kaas smelten. Besmeer ondertussen de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met de helft van de hamburgersaus, de komkommer, een burger en dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer de salade, friet en de rest van de hamburgersaus erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 17 2018

Koningsburger met zoete aardappelfriet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­nings­bur­ger met zoe­te aard­ap­pelfriet

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 400 g ovenfriet zoete aardappel
  • 2 el (arachide)olie

Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout

3
3

Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om.

4
4
  • 4 hamburgerbroodjes

Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de laatste 3 min. op een rooster onder de friet.

5
5

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter.

6
6
  • 4 runderhamburgers
  • 1 el (arachide)olie

Bestrijk de burgers met de olie en gril in 7-9 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

7
7
  • 2 oranje paprika's
  • 150 g peen julienne

Maak ondertussen de salade. Maak de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Meng met de peen julienne en verdeel over een grote platte schaal.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

8
8
  • 100 g frisse yoghurtdressing
  • 1 midi komkommer
  • 2 el ketchup

Besprenkel met de helft van de yoghurtdressing en bestrooi met peper. Snijd de komkommer in schuine dunne plakjes. Meng de rest van de yoghurtdressing met de ketchup.

9
9
  • 4 plakken cheddar

Beleg de burgers als ze gaar zijn met de cheddar en laat de kaas smelten.

10
10

Besmeer ondertussen de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met de helft van de hamburgersaus, de komkommer, een burger en dek af met de bovenkant van de broodjes.

11
11

Serveer de salade, friet en de rest van de hamburgersaus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.