bewaar
Aardappelpartjes uit de oven met chorizo
Aardappelpartjes uit de oven met chorizo
bewaar

Aardappelpartjes uit de oven met chorizo

Kruidige aardappelen met chorizo en een zelfgemaakte paprikasaus: een en al smaak.

15 min. bereiden
35 min. wachten
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

850 g

CelaVita Country Partjes met rozemarijn en himalayazout

2

uien

3

rode paprika's

1 teen

knoflook

200 g

AH Excellent chorizo pamplona

75 g

cheddar 48+

2

bosuien

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

  • staafmixer

Kruidige aardappelen met chorizo en een zelfgemaakte paprikasaus: een en al smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de Country Partjes over een met bakpapier beklede bakplaat, breng eventueel op smaak met het himalayazout en bak in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

2

Snijd ondertussen de uien in parten en de paprika in repen van 1 cm. Neem de bakplaat met de aardappelen na 10 min. uit de oven en verdeel de ui, paprika en de teen knoflook ernaast. Zet terug in het midden van de oven en bak nog ca. 20 min.

3

Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes van 1 cm. Verhit een pan zonder olie of boter en bak de worst 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Rasp de cheddar en snijd de bosuitjes in ringen.

4

Haal de aardappelpartjes en groenten uit de oven. Verdeel de aardappelpartjes over de ovenschaal en verdeel de chorizo daarover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 5 min. onder de grill.

5

Doe ondertussen de groenten in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus en breng op smaak met peper. Garneer de ovenschotel voor het serveren met de bosui en serveer de paprikasaus erbij.

tip

serveertipJe kunt deze aardappelpartjes ook als tapas serveren, maak dan de helft van de hoeveelheden uit dit recept.

combinatietipLekker met een frisse salade.