Vol­ko­ren­pas­ta met groe­ne groen­ten en cot­ta­ge chee­se

Groen, groener, groenst: met 3 groene groenten kun je deze pasta wel zo noemen.

(16) waardeer
hoofdgerecht Groen, groener, groenst: met 3 groene groenten kun je deze pasta wel zo noemen. 4 personen
4 16

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de prei in de lengte, was en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei met de knoflook 20 min. op laag vuur. Voeg na 15 min. de tuinerwten toe en warm nog 5 min. mee. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de walnoten grof. Verdeel de spaghetti over de kommen of diepe borden. Schep het prei-tuinerwtenmengsel erop. Verdeel de cottagecheese erover en bestrooi met de walnoten. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en strooi over de pasta.
video

Al­ler­han­digst prei was­sen

Allerhandigst - 00:16 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenpasta met groene groenten en cottage cheese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pas­ta met groe­ne groen­ten en cot­ta­ge chee­se

1
1
  • 400 g preien
  • 2 tenen knoflook

Halveer de prei in de lengte, was en snijd in stukjes. Snijd de knoflook fijn.

Allerhandigst prei wassen

Instructievideo

00:16 min.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 450 g tuinerwten

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei met de knoflook 20 min. op laag vuur. Voeg na 15 min. de tuinerwten toe en warm nog 5 min. mee.

3
3
  • ½ tl gemalen nootmuskaat

Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.

4
4
  • 300 g volkorenspaghetti
  • 60 g ongebrande walnoten

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de walnoten grof.

5
5

Verdeel de spaghetti over de kommen of diepe borden. Schep het prei-tuinerwtenmengsel erop.

6
6
  • 250 g cottagecheese
  • 15 g verse basilicum

Verdeel de cottagecheese erover en bestrooi met de walnoten. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en strooi over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.