bewaar
Speltcouscoussalade met makreel
Speltcouscoussalade met makreel
bewaar

Speltcouscoussalade met makreel

De ras el hanout in deze salade geeft de couscous net wat meer pit.

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

water

½

kippenbouillontablet

200 g

AH Biologisch speltcouscous

2 tl

ras el hanout

1 el

traditionele olijfolie

900 g

diepvries gegrilde groenten

15 g

verse munt

15 g

verse platte peterselie

380 g

verse makreelfilet op huid

De ras el hanout in deze salade geeft de couscous net wat meer pit.

Aan de slag

1

Breng het water met de halve bouillontablet aan de kook en roer tot de tablet is opgelost. Doe de couscous met de ras el hanout in een schaal, schenk de hete bouillon erover en roer door. Laat 10 min. staan en roer los met een vork. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de bevroren gegrilde groenten 8 min. op middelhoog vuur.

2

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de groenten en kruiden door de couscous. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de makreelfilets 3 min. op de huidkant. Draai om en bak nog 1 min. Serveer de speltcouscoussalade met de makreel.

tip

algemeenDe verse makreelfilet op de huid is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn winkels of via ah.nl. Je kunt ook verse gerookte makreelfilet gebruiken.