Spelt­cous­cous­sa­la­de met ma­kreel

De ras el hanout in deze salade geeft de couscous net wat meer pit.

(6) waardeer
hoofdgerecht De ras el hanout in deze salade geeft de couscous net wat meer pit. 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng het water met de halve bouillontablet aan de kook en roer tot de tablet is opgelost. Doe de couscous met de ras el hanout in een schaal, schenk de hete bouillon erover en roer door. Laat 10 min. staan en roer los met een vork. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de bevroren gegrilde groenten 8 min. op middelhoog vuur.
  2. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de groenten en kruiden door de couscous. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de makreelfilets 3 min. op de huidkant. Draai om en bak nog 1 min. Serveer de speltcouscoussalade met de makreel.

Tip:

De verse makreelfilet op de huid is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn winkels of via ah.nl. Je kunt ook verse gerookte makreelfilet gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Speltcouscoussalade met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­cous­cous­sa­la­de met ma­kreel

1
1
  • 500 ml water
  • ½ kippenbouillontablet

Breng het water met de halve bouillontablet aan de kook en roer tot de tablet is opgelost.

2
2
  • 200 g AH Biologisch speltcouscous
  • 2 tl ras el hanout

Doe de couscous met de ras el hanout in een schaal, schenk de hete bouillon erover en roer door. Laat 10 min. staan en roer los met een vork.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 900 g diepvries gegrilde groenten

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de bevroren gegrilde groenten 8 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse platte peterselie

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng de groenten en kruiden door de couscous.

5
5
  • 380 g verse makreelfilet op huid

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de makreelfilets 3 min. op de huidkant. Draai om en bak nog 1 min.

6
6

Serveer de speltcouscoussalade met de makreel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.