Ci­troen­zalm & aard­ap­pel­gratins met ge­roos­ter­de to­maat­jes

Heerlijk in zijn eenvoud: zalm met citroen, aardappel en tomaatjes met ui de oven.

(5) waardeer
hoofdgerecht Heerlijk in zijn eenvoud: zalm met citroen, aardappel en tomaatjes met ui de oven. 4 personen
5 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in parten. Meng met de tomaten, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout en verdeel samen met de gratins over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven. Schep de groente halverwege om.
  2. Boen de citroen schoon en snijd in kwarten. Leg de zalm op de huidkant samen met de citroen in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet de ovenschaal op een rooster en bak de laatste 10 min. boven de gratins in de oven.
  3. Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de rest van de olie, de azijn, peper en eventueel zout tot een dressing. Verdeel de gratins, groente en zalm over 4 borden. Knijp de citroen boven de zalm uit en verdeel de dressing over de groente.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 13-14

Citroenzalm & aardappelgratins met geroosterde tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­zalm & aard­ap­pel­gratins met ge­roos­ter­de to­maat­jes

1
1
  • 3 rode uien

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in parten.

2
2
  • 500 g cherrytomaten
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 4 gratins met emmentaler kaas & room

Meng met de tomaten, de olie, peper en eventueel zout en verdeel samen met de gratins over een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Bak ca. 25 min. in de oven. Schep de groente halverwege om.

4
4
  • 1 citroen
  • 4 verse zalmfilets op de huid

Boen de citroen schoon en snijd in kwarten. Leg de zalm op de huidkant samen met de citroen in de ovenschaal en bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5

Zet de ovenschaal op een rooster en bak de laatste 10 min. boven de gratins in de oven.

6
6
  • 15 g verse dille
  • 2 el traditionele olijfolie
  • ½ el wittewijnazijn

Snijd ondertussen de dille fijn en meng met de rest van de olie, de azijn, peper en eventueel zout tot een dressing.

7
7

Verdeel de gratins, groente en zalm over de borden. Knijp de citroen boven de zalm uit en verdeel de dressing over de groente.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.