Rog­ge­brood met ou­de 30+ kaas, ge­ka­ra­me­li­seer­de ui­en & tuin­kers

Verantwoord genieten? Dat kan! Met roggebrood met oude kaas en uien.

(1) waardeer
lunch Verantwoord genieten? Dat kan! Met roggebrood met oude kaas en uien. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 10 min. op laag vuur. Voeg de suiker toe en laat de uien karamelliseren. Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 5 min. op laag vuur zachtjes stoven. Laat de uien afkoelen tot gebruik. Hak ondertussen de pecannoten grof. Halveer de plakken kaas in de breedte en verdeel over de sneetjes roggebrood. Verdeel de gekaramelliseerde uien erover en bestrooi met de pecannoten en tuinkers.

variatietip:

De oude 30+ kaas smaakt ook heerlijk op stevig donker meergranenbrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Roggebrood met oude 30+ kaas, gekarameliseerde uien & tuinkers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rog­ge­brood met ou­de 30+ kaas, ge­ka­ra­me­li­seer­de ui­en & tuin­kers

1
1
  • 2 rode uien
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 30 g suiker

Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 10 min. op laag vuur. Voeg de suiker toe en laat de uien karamelliseren.

2
2
  • 1 el rodewijnazijn

Voeg de azijn toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat nog 5 min. op laag vuur zachtjes stoven. Laat de uien afkoelen tot gebruik.

3
3
  • 30 g gezouten pecannoten
  • 4 plakjes Beemster plakken oude 30+ kaas
  • 8 sneetjes Fries roggebrood

Hak ondertussen de pecannoten grof. Halveer de plakken kaas in de breedte en verdeel over de sneetjes roggebrood.

4
4
  • ½ bakje tuinkers

Verdeel de gekaramelliseerde uien erover en bestrooi met de pecannoten en tuinkers.

variatietip:

De oude 30+ kaas smaakt ook heerlijk op stevig donker meergranenbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.