Lie­ve­heers­beest­jes

Als traktatie of als hapje op een verjaardag: alle kinderen zullen het te gek vinden.

(0) waardeer
tussendoortje Als traktatie of als hapje op een verjaardag: alle kinderen zullen het te gek vinden. 16 stuks

Advertentie

Ingrediënten

16 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de mozzarella in plakjes van een ½ cm dik en leg ze op een grote, platte schaal. Leg op elk plakje een groot blaadje basilicum. Halveer de tomaten en snijd ze aan de bolle kant tot de helft in. Leg op elk blaadje basilicum een halve tomaat met de bolle kant omhoog. Duw de kanten aan weerszijden van de inkeping een beetje naar buiten. Dit zijn de vleugels van het lieveheersbeestje. Halveer de olijven in de breedte en snijd 2 olijven in piepkleine stukjes. Maak van elke halve olijf het hoofdje van het lieveheersbeestje door het aan de voorkant aan de tomaat vast te leggen, dus aan de andere kant dan de vleugels. Maak de stippels van het lieveheersbeestje door over elke tomaat een paar snippers olijf te verdelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 35 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
Tags
Ook te zien in
maart 2018

Lieveheersbeestjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lie­ve­heers­beest­jes

1
1
  • 200 g Galbani mozzarella maxi
  • 20 g verse basilicum

Snijd de mozzarella in plakjes van een ½ cm dik en leg ze op een grote, platte schaal. Leg op elk plakje een groot blaadje basilicum.

2
2
  • 8 cherrytomaten aan de tak

Halveer de tomaten en snijd ze aan de bolle kant tot de helft in. Leg op elk blaadje basilicum een halve tomaat met de bolle kant omhoog.

3
3

Duw de kanten aan weerszijden van de inkeping een beetje naar buiten. Dit zijn de vleugels van het lieveheersbeestje.

4
4
  • 8 zwarte olijven zonder pit

Halveer de olijven in de breedte en snijd 2 olijven in piepkleine stukjes.

5
5

Maak van elke halve olijf het hoofdje van het lieveheersbeestje door het aan de voorkant aan de tomaat vast te leggen, dus aan de andere kant dan de vleugels.

6
6

Maak de stippels van het lieveheersbeestje door over elke tomaat een paar snippers olijf te verdelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.