Snel­le pa­pri­kastoof met run­der­reep­jes en rijst

Kleur en geur op je bord!

(12) waardeer
hoofdgerecht Kleur en geur op je bord! 4 personen
4 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Neem de pan van het vuur, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui en het paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur.
  3. Was ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de runderreepjes en knoflook toe aan de pan en bak 2 min. op hoog vuur mee.
  4. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Voeg de groentesaus en het water toe en stoof met de deksel op de pan 5 min.
  5. Snijd ondertussen de selderij fijn. Bestrooi de stoof met de selderij en serveer met de rijst.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 11 2018

Snelle paprikastoof met runderreepjes en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le pa­pri­kastoof met run­der­reep­jes en rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar.

2
2

Neem de pan van het vuur, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook

Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.

4
4
  • 2 el (arachide)olie
  • ¾ tl gerookte-paprikapoeder

Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui en het paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 1 zak paprikamix

Was ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

6
6
  • 300 g runderreepjes

Voeg de runderreepjes en knoflook toe aan de pan en bak 2 min. op hoog vuur mee.

7
7
  • 480 g AH basis groentesaus paprika
  • 100 ml heet water

Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Voeg de groentesaus en het water toe en stoof met de deksel op de pan 5 min.

8
8
  • 20 selderij

Snijd ondertussen de selderij fijn. Bestrooi de stoof met de selderij en serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.