bewaar
Snelle paprikastoof met runderreepjes en rijst
Snelle paprikastoof met runderreepjes en rijst
bewaar

Snelle paprikastoof met runderreepjes en rijst

Je gebruikt groene, gele, rode paprika én gegrilde paprika's in deze stoof. Kleurig en geurig.

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

2 el

(arachide)olie

¾ tl

gerookte-paprikapoeder

1 zak

paprikamix

300 g

runderreepjes

295 g

gegrilde paprika's in pot

400 g

fijngesneden tomaten knoflook-ui in blik

100 ml

heet water

20

selderij

Je gebruikt groene, gele, rode paprika én gegrilde paprika's in deze stoof. Kleurig en geurig.

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Neem de pan van het vuur, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui en het paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur.

3

Was ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de runderreepjes en knoflook toe aan de pan en bak 2 min. op hoog vuur mee.

4

Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Laat ondertussen de gegrilde paprika's uitlekken. Pureer in een hoge beker de tomatenblokjes en gegrilde paprika's met een staafmixer tot een saus. Voeg het water toe en stoof met de deksel op de pan 5 min.

5

Snijd ondertussen de selderij fijn. Bestrooi de stoof met de selderij en serveer met de rijst.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.