bewaar
Snelle paprikastoof met runderreepjes en rijst
Snelle paprikastoof met runderreepjes en rijst
bewaar

Snelle paprikastoof met runderreepjes en rijst

Kleur en geur op je bord!

25 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

2

uien

1 teen

knoflook

2 el

(arachide)olie

¾ tl

gerookte-paprikapoeder

1 zak

paprikamix

300 g

runderreepjes

480 g

AH basis groentesaus paprika

100 ml

heet water

20

selderij

Kleur en geur op je bord!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Neem de pan van het vuur, giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Maak ondertussen de uien en knoflook schoon. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en fruit de ui en het paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur.

3

Was ondertussen de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Voeg de runderreepjes en knoflook toe aan de pan en bak 2 min. op hoog vuur mee.

4

Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Voeg de groentesaus en het water toe en stoof met de deksel op de pan 5 min.

5

Snijd ondertussen de selderij fijn. Bestrooi de stoof met de selderij en serveer met de rijst.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.