Reu­zen-cho­co­la­te-chipcookie met M&M’s

Ja, je leest het goed: reuzencookie. Reu-zen-coo-kie.

  • gebak
  • 10 personen
  • 280 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Ja, je leest het goed: reuzencookie. Reu-zen-coo-kie. 10 personen
3 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • handmixer
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de boter met de suiker en de basterdsuiker luchtig met de handmixer. Klop het ei erdoor. Spatel de bloem, het zout en bakpoeder erdoor. Houd 2 el M&M’s achter en meng de rest door het deeg.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg een cirkel van ca. ∅ 30 cm en 1 cm dik op de bakplaat. Strijk glad met een natte spatel. Verdeel de achtergehouden M&M’s over het deeg en druk lichtjes aan. Laat de reuzencookie in ca 20 min. gaar worden in de oven. Laat 5 min. afkoelen en breek in stukken.
video

Reu­ze cho­co­la­te chip coo­kie met M&M’s

leuk & snel - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
februari 2018

Reuzen-chocolate-chipcookie met M&M’s

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Reu­zen-cho­co­la­te-chipcookie met M&M’s

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 90 g ongezouten roomboter
  • 100 g kristalsuiker
  • 60 g bruine basterdsuiker
  • 1 middelgroot ei
  • 130 g tarwebloem
  • ½ tl zout
  • 1 tl bakpoeder

Klop de boter met de suiker en de basterdsuiker luchtig met de handmixer. Klop het ei erdoor. Spatel de bloem, het zout en bakpoeder erdoor.

3
3
  • 200 g M&M’s choco

Houd 2 el M&M’s achter en meng de rest door het deeg.

4
4

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg een cirkel van ca. ∅ 30 cm en 1 cm dik op de bakplaat. Strijk glad met een natte spatel.

5
5

Verdeel de achtergehouden M&M’s over het deeg en druk lichtjes aan.

6
6

Laat de reuzencookie in ca 20 min. gaar worden in de oven. Laat 5 min. afkoelen en breek in stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.