Ho­me­ma­de rös­ti met ui

Het raspen is misschien even een klusje, maar dat is het echt waard.

(6) waardeer
bijgerecht Het raspen is misschien even een klusje, maar dat is het echt waard. 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil en rasp de aardappelen. Pel en rasp de ui. Meng het uirasp en het ei door de aardappel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel erin, duw stevig aan en bak 10 min. op middelhoog vuur. Keer de rösti met behulp van een bord. Bak nog 5 min. op middelhoog vuur en 10 min. op laag vuur. Let op dat de rösti niet te donker wordt.

combinatietip:

Lekker met braadworst en gebakken cavolo nero (palmkool) met knoflook. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Homemade rösti met ui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de rös­ti met ui

1
1
  • 500 g iets kruimige aardappelen

Schil en rasp de aardappelen.

2
2
  • 1 ui

Pel en rasp de ui.

3
3
  • 1 middelgroot ei

Meng het uirasp en het ei door de aardappel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 25 ml vloeibare margarine

Verhit de margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel erin, duw stevig aan en bak 10 min. op middelhoog vuur.

5
5

Keer de rösti met behulp van een bord.

6
6

Bak nog 5 min. op middelhoog vuur en 10 min. op laag vuur. Let op dat de rösti niet te donker wordt.

combinatietip:

Lekker met braadworst en gebakken cavolo nero (palmkool) met knoflook. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.