bewaar
Ge­haktschotel met sperziebonen en zil­ver­vlies­rijst
Ge­haktschotel met sperziebonen en zil­ver­vlies­rijst
bewaar

Ge­haktschotel met sperziebonen en zil­ver­vlies­rijst

Gehaktschotel met een friszoet accent door de appel en rozijnen.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

gebroken sperziebonen

2

uien

1 el

(olijf)olie

500 g

rundergehakt

2 el

kerriepoeder

2

Elstar appels

2

eieren

150 ml

melk

50 g

rozijnen

300 g

zilvervliesrijst

Gehaktschotel met een friszoet accent door de appel en rozijnen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2

Breng een ruime pan water aan de kook en kook de sperziebonen met eventueel zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.

3

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, het gehakt en de kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur.

4

Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes van een ½ cm (brunoise). Klop de eieren los en voeg de melk, peper en eventueel zout toe.

5

Meng de sperziebonen met het gehaktmengsel, de appel en rozijnen. Verdeel over de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

6

Breng ondertussen nog een ruime pan water aan de kook. Kook de rijst met eventueel zout in 15 min. gaar. Giet af, doe de rijst terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Serveer met de bobotie.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.