Zee­wier­vis­koek­jes met quinoa-groen­teroer­bak

Zeewierkoekjes maak je met kabeljauw, zeewiersalade, sesamolie en olie. En lekker dat het is.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zeewierkoekjes maak je met kabeljauw, zeewiersalade, sesamolie en olie. En lekker dat het is. 4 personen
3 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd 50 g bereide quinoa apart, doe de rest in een ruime schaal en laat afkoelen.
  2. Doe de kabeljauwfilet in de kom van keukenmachine samen met 50 g zeewiersalade, de sesamolie en het ei. Maal fijn tot een gladde massa, schep uit de keukenmachine en meng de achtergehouden quinoa erdoor. Vorm 3 balletjes per persoon van het vismengsel en druk ze plat tot ze een dikte hebben van ca. 1½ cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de viskoekjes in 15 min. in het midden van de oven gaar.
  3. Schil ondertussen de winterpeen en schaaf in lange linten met de dunschiller. Snipper de rode ui en maak de peultjes schoon. Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof. Schep de groenten door de quinoa. Meng het citroenrasp, 1 el -sap, de koriander en de rest van de zeewiersalade erdoor. Serveer met de viskoekjes.

variatietip:

Geen boerenkoolmix kunnen vinden? Je kunt ook 300 g boerenkool, 1 rode ui (fijngesnipperd), 1 rode paprika (in stukjes gesneden) en 1 rood pepertje (fijngesneden) gebruiken

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Zeewierviskoekjes met quinoa-groenteroerbak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zee­wier­vis­koek­jes met quinoa-groen­teroer­bak

1
1
  • 300 g quinoa tricolore met zeewier

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Houd 50 g bereide quinoa apart, doe de rest in een ruime schaal en laat afkoelen.

3
3
  • 350 g kabeljauwfilets
  • 50 g zeewiersalade
  • 1 tl sesamolie
  • 1 ei

Doe de kabeljauwfilet in de kom van keukenmachine samen met de zeewiersalade, de sesamolie en het ei.

4
4

Maal fijn tot een gladde massa, schep uit de keukenmachine en meng de achtergehouden quinoa erdoor.

5
5

Vorm 3 balletjes persoon van het vismengsel en druk ze plat tot ze een dikte hebben van ca. 1½ cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Bak de viskoekjes in 15 min. in het midden van de oven gaar.

7
7
  • 400 g winterpeen
  • 2 rode uien
  • 200 g peultjes

Schil ondertussen de winterpeen en schaaf in lange linten met de dunschiller. Snipper de rode ui en maak de peultjes schoon.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

8
8
  • 2 tl olijfolie
  • 1 citroen
  • 15 g koriander

Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten 5 min. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de koriander grof.

9
9
  • 75 g zeewiersalade

Schep de groenten door de quinoa. Meng het citroenrasp, 1 el -sap, de koriander en de rest van de zeewiersalade erdoor. Serveer met de viskoekjes.

variatietip:

Geen boerenkoolmix kunnen vinden? Je kunt ook 300 g boerenkool, 1 rode ui (fijngesnipperd), 1 rode paprika (in stukjes gesneden) en 1 rood pepertje (fijngesneden) gebruiken

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.