bewaar
Rodekool gestoofd in balsamico
Rodekool gestoofd in balsamico
bewaar

Rodekool gestoofd in balsamico

Prima combi met de gegrilde scharrelkipfilethaasjes.

30 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

(zonnebloem)olie

600 g

gesneden rodekool

60 ml

balsamicoazijn

1 tl

gedroogde tijm

1 pot

appel/abrikooscompote

300 g

scharrelkipfilethaasjes

50 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • grillpan

Prima combi met de gegrilde scharrelkipfilethaasjes.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een kookpan. Voeg de rodekool en eventueel zout toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en laat op laag vuur 20 min. stoven. Voeg de tijm en appel/ abrikooscompote toe en verwarm nog 5 min.

2

Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de kipfilethaasjes in 7-8 min. gaar. Keer halverwege. Bestrijk aan beide kanten met de rest van de azijn.

3

Hak ondertussen de walnoten grof. Schep de rodekool op de borden. Leg de kip erbij en bestrooi met de walnoten. Serveer direct.

tip

combinatietipLekker met gebakken gnocchi.