Glüh­gin

Geen glühwijn of gin tonic, maar een glühgin!

  • drankje met alcohol
  • 6 personen
    • 20 min. bereiden
(1) waardeer
drankje met alcohol Geen glühwijn of gin tonic, maar een glühgin! 6 personen
5 1

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de kruidnagels rondom in de sinaasappel en snijd de sinaasappel vervolgens in partjes. Schenk de rode wijn en gin in een steelpan en voeg de suiker, steranijs, kaneelstokjes en sinaasappelpartjes toe.
  2. Verwarm de glühgin 15 min. op laag vuur zonder dat het gaat koken. Schenk de glühgin in mokken. Verdeel de specerijen en sinaasappelpartjes over de mokken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
December 2017

Glühgin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Glüh­gin

1
1
  • 12 kruidnagels
  • 1 medium handsinaasappel

Steek de kruidnagels rondom in de sinaasappel en snijd de sinaasappel vervolgens in partjes.

2
2
  • 750 ml fruitige rode wijn
  • 200 ml gin
  • 4 el rietsuiker
  • 8 steranijsjes
  • 2 kaneelstokjes

Schenk de rode wijn en gin in een steelpan en voeg de suiker, steranijs, kaneelstokjes en sinaasappelpartjes toe.

3
3

Verwarm de glühgin 15 min. op laag vuur zonder dat het gaat koken.

4
4

Schenk de glühgin in mokken. Verdeel de specerijen en sinaasappelpartjes over de mokken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.