Ge­bak­ken noe­dels met groen­ten en gar­lic chic­ken

Dat krokante jasje van de kip is echt verrukkelijk.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Dat krokante jasje van de kip is echt verrukkelijk. 4 personen
4 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de bloem en maizena in een kommetje en meng er de knoflookpasta, het ijskoude water en eventueel wat zout door. Meng het snel door elkaar, het hoeft geen glad beslag te zijn. Verkruimel in een andere kom de cornflakes.
  3. Halveer de kiphaasjes en haal ze eerst door het beslag, daarna door de cornflakes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kip ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  4. Bereid ondertussen de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verhit de olie in een wok. Roerbak de groenten 5 min. op hoog vuur. Verkruimel halverwege de bouillontablet erboven en voeg de rest van de knofookpasta toe.
  6. Schep de noedels erdoor en verwarm nog 1 min. Verdeel de noedels met groenten over de kommen. Snijd de bosuitjes in ringen. Verdeel de kip over de noedels en bestrooi met de bosui.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 51-52

Gebakken noedels met groenten en garlic chicken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken noe­dels met groen­ten en gar­lic chic­ken

1
1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2
2
  • 50 g tarwebloem
  • 2 el maizena
  • 1 el knoflook paste
  • 150 ml ijskoud water

Doe de bloem en maizena in een kommetje en meng er de knoflookpasta, het ijskoude water en eventueel wat zout door.

3
3
  • 75 g cornflakes

Meng het snel door elkaar, het hoeft geen glad beslag te zijn. Verkruimel in een andere kom de cornflakes.

4
4
  • 300 g kiphaasjes

Halveer de kiphaasjes en haal ze eerst door het beslag, daarna door de cornflakes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Bak de kip ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

6
6
  • 248 g woknoedels

Bereid ondertussen de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 2 el zonnebloemolie
  • 800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika

Verhit de olie in een wok. Roerbak de groenten 5 min. op hoog vuur.

8
8
  • 1 kippenbouillontablet
  • ½ el knoflook paste

Verkruimel halverwege de bouillontablet erboven en voeg de knofookpasta toe.

9
9

Schep de noedels erdoor en verwarm nog 1 min. Verdeel de noedels met groenten over de kommen.

10
10
  • 2 bosuien

Snijd de bosuitjes in ringen. Verdeel de kip over de noedels en bestrooi met de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.