Run­der­ra­gout met no­ten­rijst

De perfecte maaltijd voor een doordeweekse dag.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De perfecte maaltijd voor een doordeweekse dag. 4 personen
0

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de pot krachtbouillon toe en het water. Breng al roerend aan de kook en verdeel ondertussen de stukjes rundvlees met de houten lepel in kleinere stukjes. Laat de ragout nog 7 min. zachtjes koken.
  3. Verhit ondertussen in een andere pan de erwtjes met het water. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes.
  4. Meng 2/3 van de munt door de erwtjes. Verdeel de rijst, ragout en erwten over de borden. Bestrooi met de rest van de munt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 49-50

Runderragout met notenrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­ra­gout met no­ten­rijst

1
1
  • 275 g notenrijst

Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g champignons
  • 50 g boter

Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur.

3
3
  • 75 g bloem
  • 1 pot krachtbouillon rund
  • 500 ml water

Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de pot krachtbouillon toe en het water.

4
4

Breng al roerend aan de kook en verdeel ondertussen de stukjes rundvlees met de houten lepel in kleinere stukjes.

5
5

Laat de ragout nog 7 min. zachtjes koken.

6
6
  • 450 g tuinerwtjes extra fijn
  • 3 el water
  • 1 bakje munt

Verhit ondertussen in een andere pan de erwtjes met het water. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes.

7
7

Meng 2/3 van de munt door de erwtjes. Verdeel de rijst, ragout en erwten over de borden. Bestrooi met de rest van de munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.