Wor­tel­mix met pe­ter­se­lie­pes­to

Een bijgerecht van maar 4 ingrediënten, daar komt geen kerststress bij kijken.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een bijgerecht van maar 4 ingrediënten, daar komt geen kerststress bij kijken. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de folie van de verpakking van de regenboogwortelmix. Schep de dressing uit de verpakking door de wortels en rooster ze in ca. 30 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.
  2. Maak ondertussen de peterseliepesto. Maal de pijnboompitten, peterselie en knoflook in de keukenmachine fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de groente uit de oven en verdeel de pesto erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker bij kabeljauw met beurre noisette (dit recept vind je elders op deze website). Let op: dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Wortelmix met peterseliepesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­mix met pe­ter­se­lie­pes­to

1
1
  • 600 g regenboogwortelmix

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de folie van de verpakking van de regenboogwortelmix.

2
2

Schep de dressing uit de verpakking door de wortels en rooster ze in ca. 30 min. gaar in de oven. Schep halverwege om.

3
3
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 10 g platte peterselie
  • 1 teen knoflook

Maak ondertussen de peterseliepesto. Maal de pijnboompitten, peterselie en knoflook in de keukenmachine fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Neem de groente uit de oven en verdeel de pesto erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker bij kabeljauw met beurre noisette (dit recept vind je elders op deze website). Let op: dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.