bewaar
Carpaccio XL
Carpaccio XL
bewaar

Carpaccio XL

Met een klassieker als carpaccio zit je altijd goed. Zéker als we het hebben over drie verschillende soorten in één gerecht.

15 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

kleine rode ui

175 g

radijs

125 g

kapperappeltjes

75 g

Parmigiano Reggiano

175 g

koelverse edamame sojabonen

1 tl

geroosterd sesamzaad

100 g

misticanza sla

60 g

milde kiemgroente

1

vers meergranen stokbrood

2 schalen

Black Angus carpaccio

1 schaal

tonijncarpaccio

1 schaal

zalmcarpaccio

Met een klassieker als carpaccio zit je altijd goed. Zéker als we het hebben over drie verschillende soorten in één gerecht.

Aan de slag

1

Snijd de ui in zo dun mogelijke ringen. Doe in een schaal, giet er kokend water over en giet af. Snijd de radijs in plakjes. Schep de ui, radijs, kapperappeltjes en 2 el vocht uit het potje (per 8 personen) van de kapperappeltjes door elkaar.

2

Schaaf de Parmezaanse kaas in flinters. Meng de sojabonen en het sesamzaad door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep de radijssalade, Parmezaanse kaas, sojabonen, misticanza sla en kiemgroente in aparte schalen of kommen. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Verdeel de verschillende soorten carpaccio over 1 grote schaal of de borden. Laat iedereen zijn of haar eigen voorgerechtje samenstellen.

variatietipGeroosterd sesamzaad is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het ook vervangen door gewoon sesamzaad dat je zelf 3 min. roostert in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.

variatietipNeem als basis voor elke carpaccio wat sla en kiemgroente. De tonijncarpaccio is lekker met de sojaboontjes en basilicumolie. De zalmcarpaccio met radijssalade en honingmosterddressing en de Black Angus met Parmezaanse kaas en truffelolie. Maar in principe kun je alles combineren.

serveertipServeer er verschillende dressings in kleine schaaltjes bij, zoals truffelolie, basilicumolie, pesto en honingmosterddressing.