Car­p­ac­cio XL

Met een klassieker als carpaccio zit je altijd goed. Zéker als we het hebben over drie verschillende soorten in één gerecht.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Met een klassieker als carpaccio zit je altijd goed. Zéker als we het hebben over drie verschillende soorten in één gerecht. 8 personen
0

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in zo dun mogelijke ringen. Doe in een schaal, giet er kokend water over en giet af. Snijd de radijs in plakjes. Schep de ui, radijs, kapperappeltjes en 2 el vocht uit het potje (per 8 personen) van de kapperappeltjes door elkaar.
  2. Schaaf de Parmezaanse kaas in flinters. Meng de sojabonen en het sesamzaad door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep de radijssalade, Parmezaanse kaas, sojabonen, misticanza sla en kiemgroente in aparte schalen of kommen. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Verdeel de verschillende soorten carpaccio over 1 grote schaal of de borden. Laat iedereen zijn of haar eigen voorgerechtje samenstellen.

variatietip:

Geroosterd sesamzaad is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het ook vervangen door gewoon sesamzaad dat je zelf 3 min. roostert in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.

variatietip:

Neem als basis voor elke carpaccio wat sla en kiemgroente. De tonijncarpaccio is lekker met de sojaboontjes en basilicumolie. De zalmcarpaccio met radijssalade en honingmosterddressing en de Black Angus met Parmezaanse kaas en truffelolie. Maar in principe kun je alles combineren.

serveertip:

Serveer er verschillende dressings in kleine schaaltjes bij, zoals truffelolie, basilicumolie, pesto en honingmosterddressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Carpaccio XL

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Car­p­ac­cio XL

1
1
  • 1 kleine rode ui
  • 175 g radijsjes

Snijd de ui in zo dun mogelijke ringen. Doe in een schaal, giet er kokend water over en giet af. Snijd de radijs in plakjes.

2
2
  • 125 g kapperappeltjes

Schep de ui, radijs, kapperappeltjes en 2 el vocht uit het potje (per 8 personen) van de kapperappeltjes door elkaar.

3
3
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 175 g sojabonen
  • 1 tl geroosterd sesamzaad

Schaaf de Parmezaanse kaas in flinters. Meng de sojabonen en het sesamzaad door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 100 g misticanza sla
  • 60 g milde kiemgroente
  • 1 vers meergranen stokbrood

Schep de radijssalade, Parmezaanse kaas, sojabonen, misticanza sla en kiemgroente in aparte schalen of kommen. Snijd het stokbrood in dunne plakjes.

5
5
  • 2 schalen Black Angus carpaccio
  • 1 schaal tonijncarpaccio
  • 1 schaal zalmcarpaccio

Verdeel de verschillende soorten carpaccio over 1 grote schaal of de borden. Laat iedereen zijn of haar eigen voorgerechtje samenstellen.

variatietip:

Geroosterd sesamzaad is alleen verkrijgbaar bij de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het ook vervangen door gewoon sesamzaad dat je zelf 3 min. roostert in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een bord.

variatietip:

Neem als basis voor elke carpaccio wat sla en kiemgroente. De tonijncarpaccio is lekker met de sojaboontjes en basilicumolie. De zalmcarpaccio met radijssalade en honingmosterddressing en de Black Angus met Parmezaanse kaas en truffelolie. Maar in principe kun je alles combineren.

serveertip:

Serveer er verschillende dressings in kleine schaaltjes bij, zoals truffelolie, basilicumolie, pesto en honingmosterddressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.