Pas­ti­naak­fri­tes met ro­ze­ma­rijn

Vrijdag = fritesdag! Maar dan wel een keer op een andere manier.

(4) waardeer
bijgerecht Vrijdag = fritesdag! Maar dan wel een keer op een andere manier. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in frites. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Pers de knoflook boven de olie. Besprenkel de pastinaakfrites met de knoflookolie en bestrooi met de rozemarijn en eventueel zout.
  2. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep na 10 en 25 min. om. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Schep de pastinaakfrites na 35 min. oventijd nogmaals om en bestrooi met de kaas. Bak nog 10 min.

combinatietip:

Lekker bij wild, zoals hertenbiefstuk of struisvogelfilet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Pastinaakfrites met rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ti­naak­fri­tes met ro­ze­ma­rijn

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg pastinaak
  • 2 takjes rozemarijn

Schil de pastinaak en snijd in frites. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie

Pers de knoflook boven de olie. Besprenkel de pastinaakfrites met de knoflookolie en bestrooi met de rozemarijn en eventueel zout.

4
4

Bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep na 10 en 25 min. om.

5
5
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Schep de pastinaakfrites na 35 min. oventijd nogmaals om en bestrooi met de kaas. Bak nog 10 min.

combinatietip:

Lekker bij wild, zoals hertenbiefstuk of struisvogelfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.