bewaar
Pastinaakfrites met rozemarijn
Pastinaakfrites met rozemarijn
bewaar

Pastinaakfrites met rozemarijn

Vrijdag = fritesdag! Maar dan wel een keer op een andere manier.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

pastinaak

2

takjes rozemarijn

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

50 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Vrijdag = fritesdag! Maar dan wel een keer op een andere manier.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in frites. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Pers de knoflook boven de olie. Besprenkel de pastinaakfrites met de knoflookolie en bestrooi met de rozemarijn en eventueel zout.

2

Bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep na 10 en 25 min. om. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Schep de pastinaakfrites na 35 min. oventijd nogmaals om en bestrooi met de kaas. Bak nog 10 min.

tip

combinatietipLekker bij wild, zoals hertenbiefstuk of struisvogelfilet.