Pump­kin pan­ca­kes

Voor een heerlijk winterse smaak voeg je pompoen en speculaaskruiden toe aan je beslag.

(5) waardeer
amerikaans ontbijt Voor een heerlijk winterse smaak voeg je pompoen en speculaaskruiden toe aan je beslag. 14 stuks
4 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar. Giet af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een puree. Meng de pompoenpuree met het ei, melk, suiker en het vanillearoma. Voeg de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  2. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin 4 pancakes van Ø 8 cm doorsnede in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pancakes. Hak de pecannoten grof. Serveer de pancakes met de pecannoten en de maple syrup.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Oktober 2017

Pumpkin pancakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pump­kin pan­ca­kes

1
1
  • 400 g koelverse pompoenstukjes

Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar. Giet af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een puree.

2
2
  • 1 middelgroot ei
  • 200 ml halfvolle melk
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanillearoma

Meng de pompoenpuree met het ei, melk, suiker en het vanillearoma.

3
3
  • 150 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kruidenmix koek en speculaas
  • ½ tl zout

Voeg de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.

4
4
  • 2 el ongezouten boter

Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin 4 pancakes van Ø 8 cm doorsnede in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

5
5

Schep uit de pan op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pancakes.

6
6
  • 50 g ongezouten pecannoten
  • 2 el maplesyrup

Hak de pecannoten grof. Serveer de pancakes met de pecannoten en de maple syrup.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.