Pumpkin pancakes
Voor een heerlijk winterse smaak voeg je pompoen en speculaaskruiden toe aan je beslag.

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g koelverse pompoenstukjes
- 1 middelgroot ei
- 200 ml halfvolle melk
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanillearoma
- 150 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kruidenmix koek en speculaas
- ½ tl zout
- 2 el ongezouten roomboter
- 50 g ongezouten pecannoten
- 2 el maplesyrup
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar. Giet af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een puree. Meng de pompoenpuree met het ei, melk, suiker en het vanillearoma. Voeg de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.
- Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin 4 pancakes van Ø 8 cm doorsnede in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Schep uit de pan op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pancakes. Hak de pecannoten grof. Serveer de pancakes met de pecannoten en de maple syrup.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 105 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 120 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Pumpkin pancakes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pumpkin pancakes
- 400 g koelverse pompoenstukjes
Kook de pompoenstukjes in 10 min. gaar. Giet af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een puree.
- 1 middelgroot ei
- 200 ml halfvolle melk
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanillearoma
Meng de pompoenpuree met het ei, melk, suiker en het vanillearoma.
- 150 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kruidenmix koek en speculaas
- ½ tl zout
Voeg de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout toe en roer met een garde tot een glad beslag.
- 2 el ongezouten roomboter
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin 4 pancakes van Ø 8 cm doorsnede in 5 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
Schep uit de pan op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pancakes.
- 50 g ongezouten pecannoten
- 2 el maplesyrup
Hak de pecannoten grof. Serveer de pancakes met de pecannoten en de maple syrup.