Pom­poen­stoof met bo­nen en worst

Pom, pom, pom...poen! De ultieme herfstgroente in een stoof met witte bonen en chipolata.

(35) waardeer
hoofdgerecht Pom, pom, pom...poen! De ultieme herfstgroente in een stoof met witte bonen en chipolata. 4 personen
4 35

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes van 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in parten. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, kaneel en het venkelzaad 2 min. Voeg de pompoen, tomaat, bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur koken.
  2. Doe ondertussen de reuzenbonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg in de laatste 5 min. alle bonen toe aan de stoof. Snijd de worstjes elk in 3 stukken en bak ze in de rest van de olie 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verdeel vlak voor het serveren over de stoof.

combinatietip:

Lekker met munt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Pompoenstoof met bonen en worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­stoof met bo­nen en worst

1
1
  • 1 flespompoen

Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant.

2
2

Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes van 1½ cm.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 5 trostomaten

Snijd de knoflook fijn en de tomaten in parten.

4
4
  • 1 el (olijf)olie
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 tl venkelzaad

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook, kaneel en het venkelzaad 2 min.

5
5
  • 1 kippenbouillontablet
  • 150 ml water

Voeg de pompoen, tomaat, bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur koken.

6
6
  • 255 g reuzenbonen
  • 360 witte bonen in tomatensaus

Doe ondertussen de reuzenbonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg in de laatste 5 min. alle bonen toe aan de stoof.

7
7
  • 225 g runderchipolata
  • 1 el (olijf)olie

Snijd de worstjes elk in 3 stukken en bak ze in de rest van de olie 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

8
8

Verdeel vlak voor het serveren over de stoof.

combinatietip:

Lekker met munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.