Ver­se pom­poen­tor­tel­lo­ni met pas­ti­naak en pan­cet­ta

Verrassend en hartstikke lekker! De salie maakt de maaltijd op-en-top Italiaans.

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Verrassend en hartstikke lekker! De salie maakt de maaltijd op-en-top Italiaans. 4 personen
4 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne ringen. Schil de pastinaak, snijd de uiteinden eraf en snijd in schuine plakjes van een 1⁄2 cm dik. Halveer de grote plakken in de breedte. Snijd de helft van de salieblaadjes fijn.
  2. Verhit 40 g boter in een koekenpan. Bak de pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en de gesneden salie toe en bak nog 8 min. mee.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Neem uit de pan (laat het bakvet achter) en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verhit de rest van de boter in de pan met het achtergebleven bakvet en bak de rest van de salie met de mosterd 2 min.
  5. Voeg ondertussen, als het water kookt, de pasta toe, breng weer aan de kook en kook in 6 min. beetgaar.
  6. Verdeel de pastinaak, sjalot en salie over diepe borden. Verdeel de pasta en salie-mosterdboter erover. Verkruimel de gebakken pancetta over de pasta.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 41 2017

Verse pompoentortelloni met pastinaak en pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se pom­poen­tor­tel­lo­ni met pas­ti­naak en pan­cet­ta

1
1
  • 2 sjalotten
  • 800 g pastinaak

Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne ringen. Schil de pastinaak, snijd de uiteinden eraf en snijd in schuine plakjes van een 1⁄2 cm dik.

2
2
  • 1 takje salie

Halveer de grote plakken in de breedte. Snijd de salieblaadjes fijn.

3
3
  • 40 g boter

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en de gesneden salie toe en bak nog 8 min. mee.

4
4

Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook.

5
5
  • 80 g pancetta

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

6
6

Neem uit de pan (laat het bakvet achter) en laat uitlekken op keukenpapier.

7
7
  • 30 g boter
  • 1 takje salie
  • 1 tl mosterd

Verhit de boter in de pan met het achtergebleven bakvet en bak de salie met de mosterd 2 min.

8
8
  • 500 g verse tortelloni zucca e salvia

Voeg ondertussen, als het water kookt, de pasta toe, breng weer aan de kook en kook in 6 min. beetgaar.

9
9

Verdeel de pastinaak, sjalot en salie over diepe borden. Verdeel de pasta en salie-mosterdboter erover. Verkruimel de gebakken pancetta over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.