bewaar
Rijstpannenkoekjes met mango en munt
Rijstpannenkoekjes met mango en munt
bewaar

Rijstpannenkoekjes met mango en munt

Met deze pannenkoekjes sta je elke ochtend lachend in de keuken.

25 min. bereiden
30 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 ml

kokosmelk

100 g

pandanrijst

150 ml

water

1 tl

vijfkruidenpoeder

175 g

vers zongerijpt mangostukje

2

middelgrote eieren

8 g

bakpoeder

1 el

fijne kristalsuiker

2 el

arachideolie

7½ g

verse munt

Met deze pannenkoekjes sta je elke ochtend lachend in de keuken.

Aan de slag

1

Doe de kokosmelk samen met de rijst, het water en de Chinese specerijen in een pan en breng aan de kook. Laat de rijst afgedekt 12 min. zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat nog 30 min. staan.

2

Snijd de mango in kleinere blokjes van een ½ cm. Klop de eieren los en voeg samen met de bakpoeder, van de mango en de suiker toe aan de rijst. Meng goed door. Verhit de helft van de olie in een koekenpan, verhit de rest van de olie in een andere koekenpan. Maak in elke pan 4 pannenkoekjes van Ø 10 cm per stuk. Bak de pannenkoekjes in 10 min. gaar. Keer voorzichtig halverwege. Snijd ondertussen de blaadjes munt in reepjes. Serveer de pannenkoekjes met de munt en de rest van de mango.

tip

variatietipDoe de munt samen met 3 el (riet)suiker in een vijzel en stamp tot muntsuiker. Zo heb je een speciale topping voor je pannenkoekjes!