Rijst­pan­nen­koek­jes met man­go en munt

Met deze pannenkoekjes sta je elke ochtend lachend in de keuken.

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch ontbijt Met deze pannenkoekjes sta je elke ochtend lachend in de keuken. 4 personen
0

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kokosmelk samen met de rijst, het water en de Chinese specerijen in een pan en breng aan de kook. Laat de rijst afgedekt 12 min. zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat nog 30 min. staan.
  2. Snijd de mango in kleinere blokjes van een ½ cm. Klop de eieren los en voeg samen met de bakpoeder, van de mango en de suiker toe aan de rijst. Meng goed door. Verhit de helft van de olie in een koekenpan, verhit de rest van de olie in een andere koekenpan. Maak in elke pan 4 pannenkoekjes van Ø 10 cm per stuk. Bak de pannenkoekjes in 10 min. gaar. Keer voorzichtig halverwege. Snijd ondertussen de blaadjes munt in reepjes. Serveer de pannenkoekjes met de munt en de rest van de mango.

variatietip:

Doe de munt samen met 3 el (riet)suiker in een vijzel en stamp tot muntsuiker. Zo heb je een speciale topping voor je pannenkoekjes!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 37-38

Rijstpannenkoekjes met mango en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­pan­nen­koek­jes met man­go en munt

1
1
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g pandanrijst
  • 150 ml water
  • 1 tl vijfkruidenpoeder

Doe de kokosmelk samen met de rijst, het water en de Chinese specerijen in een pan en breng aan de kook.

2
2

Laat de rijst afgedekt 12 min. zachtjes doorkoken. Zet het vuur uit en laat nog 30 min. staan.

3
3
  • 175 g verse zongerijpte mangostukjes

Snijd de mango in kleinere blokjes van een ½ cm.

4
4
  • 2 middelgrote eieren
  • 8 g bakpoeder
  • 1 el fijne kristalsuiker

Klop de eieren los en voeg samen met de bakpoeder, eenderde van de mango en de suiker toe aan de rijst. Meng goed door.

5
5
  • 2 el arachideolie

Verhit de helft van de olie in een koekenpan, verhit de rest van de olie in een andere koekenpan. Maak in elke pan 4 pannenkoekjes van Ø 10 cm per stuk.

6
6

Bak de pannenkoekjes in 10 min. gaar. Keer voorzichtig halverwege.

7
7
  • 7½ g verse munt

Snijd ondertussen de blaadjes munt in reepjes. Serveer de pannenkoekjes met de munt en de rest van de mango.

variatietip:

Doe de munt samen met 3 el (riet)suiker in een vijzel en stamp tot muntsuiker. Zo heb je een speciale topping voor je pannenkoekjes!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.