Coo­kiefries

Elke dag wordt patatdag! Maar dan wel een klein beetje anders...

  • gebak
  • 8 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 20 min. oventijd
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Elke dag wordt patatdag! Maar dan wel een klein beetje anders... 8 personen
5 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe de boter en ¾ van de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Mix de eieren en het vanille-extract erdoor. Voeg de bloem en het zout toe en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een plak van 1 cm dik en verdeel (tussen het bakpapier) over een bakplaat. Leg 2 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bovenste laag bakpapier en snijd het deeg voorzichtig in frietjes van 8 x 1 cm. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. gaar. De koekfrietjes mogen niet te bruin worden. Serveer met de chocoladepasta en aardbeienjam.

Tip:

Makkelijk het deeg in frietjes snijden? Gebruik een pizzasnijder.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
September 2017

Cookiefries

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Coo­kiefries

1
1
  • 150 g roomboter
  • 112½ g fijne kristalsuiker

Doe de boter en de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig.

2
2
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 g tarwebloem
  • ½ tl zout

Mix de eieren en het vanille-extract erdoor. Voeg de bloem en het zout toe en mix tot een samenhangend deeg.

3
3

Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een plak van 1 cm dik en verdeel (tussen het bakpapier) over een bakplaat. Leg 2 uur in de koelkast.

4
4

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bovenste laag bakpapier en snijd het deeg voorzichtig in frietjes van 8 x 1 cm.

5
5
  • 37½ g fijne kristalsuiker

Bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. gaar. De koekfrietjes mogen niet te bruin worden.

6
6
  • 5 el witte chocoladepasta
  • 5 el aardbeienjam

Serveer met de chocoladepasta en aardbeienjam.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.