Cookiefries
Elke dag wordt patatdag! Maar dan wel een klein beetje anders...
440 kcal
10 min. bereiden, 20 min. oventijd, 2 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
150 g
150 g
2
1 tl
300 g
½ tl
5 el
5 el
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
September 2017 - September 2017
Doe de boter en ¾ van de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Mix de eieren en het vanille-extract erdoor. Voeg de bloem en het zout toe en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een plak van 1 cm dik en verdeel (tussen het bakpapier) over een bakplaat. Leg 2 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bovenste laag bakpapier en snijd het deeg voorzichtig in frietjes van 8 x 1 cm. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. gaar. De koekfrietjes mogen niet te bruin worden. Serveer met de chocoladepasta en aardbeienjam.
- algemeenMakkelijk het deeg in frietjes snijden? Gebruik een pizzasnijder.
Cookiefries
Elke dag wordt patatdag! Maar dan wel een klein beetje anders...

8 personen
440 kcal
10 min. bereiden
2 uur wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Doe de boter en ¾ van de suiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. luchtig. Mix de eieren en het vanille-extract erdoor. Voeg de bloem en het zout toe en mix tot een samenhangend deeg. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een plak van 1 cm dik en verdeel (tussen het bakpapier) over een bakplaat. Leg 2 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de bovenste laag bakpapier en snijd het deeg voorzichtig in frietjes van 8 x 1 cm. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 20 min. gaar. De koekfrietjes mogen niet te bruin worden. Serveer met de chocoladepasta en aardbeienjam.
algemeen:Makkelijk het deeg in frietjes snijden? Gebruik een pizzasnijder.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
150 g ongezouten roomboter
150 g fijne kristalsuiker
2 middelgrote eieren
1 tl vanille-extract
300 g tarwebloem
½ tl zout
5 el witte chocoladepasta
5 el aardbeienjam
Dit heb je nodig
bakpapier




