Lactosevrije havermoutkoekjes
Deze lactosevrije havermoutkoekjes met pecannoten en hazelnoten zijn krokant, notig en zo snel en makkelijk dat je ze zeker weten vaker gaat maken.
215 kcal
15 min. bereiden, 15 min. oventijd, 20 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
40 g
40 g
70 g
1
75 g
75 g
75 g
½ tl
¼ tl
½ tl
½ tl
170 g
70 g
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaten
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 09 - Slim koken
2017 week 35-36 - 2017 week 35-36
december 2025 - december 2025
Verwarm de oven voor op 175 °C. Hak de pecannoten en hazelnoten grof.
Smelt de kokosolie. Prak de banaan en doe met de kokosolie en suiker in een ruime kom. Voeg het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, zout, de kaneel en kardemon toe en meng goed. Roer de havervlokken, rozijnen en gehakte noten erdoor.
Verdeel met de ijsschep 15 bollen (per 15 stuks) van het mengsel over de bakplaten. Houd wat ruimte tussen de bollen en druk een beetje plat.
Bak de koekjes in ca. 15 min. gaar in de oven. Haal uit de oven, schuif de koekjes met het bakpapier van de bakplaten en laat 20 min. afkoelen.
- algemeenLet op: de koekjes zijn alleen lactosevrij met AH havermoutvlokken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Lactosevrije havermoutkoekjes
Deze lactosevrije havermoutkoekjes met pecannoten en hazelnoten zijn krokant, notig en zo snel en makkelijk dat je ze zeker weten vaker gaat maken.

15 porties
215 kcal
15 min. bereiden
20 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Hak de pecannoten en hazelnoten grof.
Smelt de kokosolie. Prak de banaan en doe met de kokosolie en suiker in een ruime kom. Voeg het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, zout, de kaneel en kardemon toe en meng goed. Roer de havervlokken, rozijnen en gehakte noten erdoor.
Verdeel met de ijsschep 15 bollen (per 15 stuks) van het mengsel over de bakplaten. Houd wat ruimte tussen de bollen en druk een beetje plat.
Bak de koekjes in ca. 15 min. gaar in de oven. Haal uit de oven, schuif de koekjes met het bakpapier van de bakplaten en laat 20 min. afkoelen.
algemeen:Let op: de koekjes zijn alleen lactosevrij met AH havermoutvlokken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 15 porties)
40 g ongebrande pecannoten
40 g ongebrande hazelnoten
70 g kokosolie
1 banaan
75 g rietsuiker
75 g volkoren speltmeel
75 g amandelmeel
½ tl bakpoeder
¼ tl zout
½ tl kaneelpoeder
½ tl gemalen kardemom
170 g havervlokken
70 g rozijnen
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaten




