Ha­ver­mout­koe­ken met no­ten en ro­zij­nen

Krokant tussendoortje boordevol vezels.

  • tussendoortje
  • 8 stuks
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(13) waardeer
tussendoortje Krokant tussendoortje boordevol vezels. 8 stuks
3 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan. Klop de eieren los. Meng de havermout, bakpoeder, het speltmeel en een mespunt zout in een kom. Voeg de gesmolten kokosolie, honing, kaneel en de losgeklopte eieren toe.
  2. Hak de noten grof en voeg samen met de rozijnen toe aan het mengsel. Maak er met natte handen de koekjes van met een doorsnede van 8-10 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Tip:

Rozijnen, kaneel en honing maken deze koeken heerlijk zoet.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Havermoutkoeken met noten en rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ha­ver­mout­koe­ken met no­ten en ro­zij­nen

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 2 el kokosolie

Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan.

3
3
  • 2 middelgrote eieren

Klop de eieren los.

4
4
  • 150 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g speltmeel

Meng de havermout, bakpoeder, het speltmeel en een mespunt zout in een kom.

5
5
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 tl kaneel

Voeg de gesmolten kokosolie, honing, kaneel en de losgeklopte eieren toe.

6
6
  • 40 g ongebrande pecannoten
  • 40 g ongebrande hazelnoten
  • 75 g rozijnen

Hak de noten grof en voeg samen met de rozijnen toe aan het mengsel.

7
7

Maak er met natte handen de koekjes van met een doorsnede van 8-10 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

8
8

Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.