bewaar
Havermoutkoeken met noten en rozijnen
Havermoutkoeken met noten en rozijnen
bewaar

Havermoutkoeken met noten en rozijnen

Krokant tussendoortje boordevol vezels.

15 min. bereiden
15 min. oventijd
30waarderingen

Ingrediënten

8 porties

2 el

kokosolie

2

middelgroot ei

150 g

havermout

1 tl

bakpoeder

50 g

speltmeel

3 el

vloeibare honing

1 tl

kaneel

40 g

ongebrande pecannoten

40 g

ongebrande hazelnoten

75 g

rozijnen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Krokant tussendoortje boordevol vezels.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan. Klop de eieren los. Meng de havermout, bakpoeder, het speltmeel en een mespunt zout in een kom. Voeg de gesmolten kokosolie, honing, kaneel en de losgeklopte eieren toe.

2

Hak de noten grof en voeg samen met de rozijnen toe aan het mengsel. Maak er met natte handen de koekjes van met een doorsnede van 8-10 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

algemeenRozijnen, kaneel en honing maken deze koeken heerlijk zoet.