Pi­ta met ge­kruid ge­hakt en pa­pri­ka-to­maat­s­a­la­de

Weinig tijd? Dit gerecht is klaar in een kwartiertje. Kun je toch lekker eten.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Weinig tijd? Dit gerecht is klaar in een kwartiertje. Kun je toch lekker eten. 4 personen
5 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt met de mix voor gehakt en wat peper 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui en champignons toe en bak 4 min.
  3. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Halveer de cherrytomaten. Laat de paprika uitlekken en vang 1 el vocht op. Snijd de paprika in reepjes van 1 cm breed en meng samen met het vocht en de cherrytomaten door de veldsla. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel het gehaktmengsel en de salade over de borden. Verkruimel de feta erover en serveer de pitabroodjes erbij.

combinatietip:

Lekker met sriracha (hot chilisaus).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 35-36

Pita met gekruid gehakt en paprika-tomaatsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta met ge­kruid ge­hakt en pa­pri­ka-to­maat­s­a­la­de

1
1
  • 1 ui
  • 250 g kastanjechampignons

Snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren.

2
2
  • 500 g rundergehakt
  • 40 g mix voor gehakt tuinkruiden

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt met de mix voor gehakt en wat peper 5 min. op middelhoog vuur.

3
3

Voeg de ui en champignons toe en bak 4 min.

4
4
  • 4 grote pitabroodjes

Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 250 g cherrytomaten
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Halveer de cherrytomaten. Laat de paprika uitlekken en vang 1 el vocht op.

6
6
  • 75 g veldsla

Snijd de paprika in reepjes van 1 cm breed en meng samen met het vocht en de cherrytomaten door de veldsla.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel het gehaktmengsel en de salade over de borden.

9
9
  • 150 g feta

Verkruimel de feta erover en serveer de pitabroodjes erbij.

combinatietip:

Lekker met sriracha (hot chilisaus).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.