Ge­hakt­bal­le­tjes met ge­bak­ken aard­ap­pel­tjes

Met zelfgemaakte gehaktballetjes!

(6) waardeer
hoofdgerecht Met zelfgemaakte gehaktballetjes! 4 personen
3 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 3 el olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes met eventueel zout in 16 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de ui in dunne ringen.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika en ui 5 min. op hoog vuur. Neem uit de pan. Doe ondertussen het gehakt met de al-andalus, het ei en eventueel zout in een kom en kneed goed door. Vorm er met natte handen 24 balletjes van.
  3. Bak de balletjes in het achtergebleven bakvet van de groenten in ca. 8 min. op matig vuur rondom gaar. Voeg de saus, paprika en ui toe en verwarm op laag vuur 2 min. Serveer de gehaktballetjes met de gebakken aardappeltjes.

variatietip:

Geef het gerecht een Arabische touch door de paprika te vervangen door 2 in blokjes gesneden aubergines en de al-andalus door dezelfde hoeveelheid ras el hanout.

combinatietip:

Lekker met aioli en platte peterselie

serveertip:

Je kunt dit recept ook als borrelhapje serveren. Serveer dan de balletjes en aardappeltjes met prikkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017 , Allerhande Box Week 18 2018

Gehaktballetjes met gebakken aardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes met ge­bak­ken aard­ap­pel­tjes

1
1
  • 3 el (olijf)olie
  • 900 g aardappelpartjes

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes met eventueel zout in 16 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 1 zak puntpaprikamix
  • 1 ui

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de ui in dunne ringen.

3
3
  • 1 el (olijf)olie

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de paprika en ui 5 min. op hoog vuur. Neem uit de pan.

4
4
  • 500 g rundergehakt
  • 2 el al-andalus
  • 1 middelgroot ei

Doe ondertussen het gehakt met de al-andalus, het ei en eventueel zout in een kom en kneed goed door. Vorm er met natte handen 24 balletjes van.

5
5

Bak de balletjes in het achtergebleven bakvet van de groenten in ca. 8 min. op matig vuur rondom gaar.

6
6
  • 1 fles AH basis groentesaus tomaat-wortel

Voeg de saus, paprika en ui toe en verwarm op laag vuur 2 min. Serveer de gehaktballetjes met de gebakken aardappeltjes.

variatietip:

Geef het gerecht een Arabische touch door de paprika te vervangen door 2 in blokjes gesneden aubergines en de al-andalus door dezelfde hoeveelheid ras el hanout.

combinatietip:

Lekker met aioli en platte peterselie

serveertip:

Je kunt dit recept ook als borrelhapje serveren. Serveer dan de balletjes en aardappeltjes met prikkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.