Piz­za bi­an­ca met ge­gril­de groen­ten

Een pizza zonder tomatensaus, maar met pestospread en parmaham. Heerlijk als bijgerecht.

(2) waardeer
italiaans bijgerecht Een pizza zonder tomatensaus, maar met pestospread en parmaham. Heerlijk als bijgerecht. 4 personen
4 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de pizzabodems op een bakplaat of rooster en verdeel de ricotta en de groenten erover.
  2. Bak de pizza’s in ca. 15 min goudbruin. Als je de pizza’s tegelijk bakt op verschillende bakplaten of roosters, wissel deze dan halverwege de baktijd om.
  3. Neem de pizza’s uit de oven en besprenkel met de pesto. Scheur de parmaham in stukjes en verdeel over de pizza’s.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 10  g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pizza bianca met gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za bi­an­ca met ge­gril­de groen­ten

1
1
  • 2 stuks pizzabodems houtoven naturel
  • 250 g ricotta
  • 450 g gegrilde groenten (diepvries)

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de pizzabodems op een bakplaat of rooster en verdeel de ricotta en de groenten erover.

2
2

Bak de pizza’s in ca. 15 min goudbruin. Als je de pizza’s tegelijk bakt op verschillende bakplaten of roosters, wissel deze dan halverwege de baktijd om.

3
3
  • 90 g koelverse pestospread
  • 70 g parmaham

Neem de pizza’s uit de oven en besprenkel met de pesto. Scheur de parmaham in stukjes en verdeel over de pizza’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.