Ven­kel­ri­sot­to met ge­hak­te ven­kel-tijm­worst­jes

Deze risotto is perfect voor in de zomer.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze risotto is perfect voor in de zomer. 2 personen
5 3

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag. Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm.
  2. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de venkel en de witte preiringen toe en fruit 2 min. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
  3. Haal ondertussen het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees 5 min. op hoog vuur. Druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de laatste minuut de groene preiringen toe.
  4. Roer de helft van de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel het worstvlees met de groene preiringen erover. Bestrooi met de rest van de kaas.

variatietip:

Het is ook lekker om witte wijn toe te voegen aan de risotto. vervang dan 50 ml bouillon door 50 ml witte wijn.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 34 2017

Venkelrisotto met gehakte venkel-tijmworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel­ri­sot­to met ge­hak­te ven­kel-tijm­worst­jes

1
1
  • 750 ml water
  • 1 kippenbouillontablet

Breng een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.

2
2
  • 1 venkel

Was de venkel en snijd de onderkant en het groen van de knol. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.

3
3
  • 1 prei

Was de prei en snijd in ringen van 1 cm.

4
4
  • 20 g boter

Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de venkel en de witte preiringen toe en fruit 2 min.

5
5
  • 150 g risottorijst

Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

6
6

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut bouillon toe en roer tot ook deze is opgenomen.

7
7

Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

8
8
  • 200 g venkel-tijmworsten
  • 1 el olijfolie

Haal ondertussen het vel van de worsten. Verhit de olie in een hapjespan en bak het worstvlees 5 min. op hoog vuur.

9
9

Druk het vlees met een houten lepel in stukjes. Voeg de laatste minuut de groene preiringen toe.

10
10
  • 15 g Regato 40+ kaas

Roer de kaas door de risotto en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

11
11
  • 15 g Regato 40+ kaas

Verdeel over diepe borden en verdeel het worstvlees met de groene preiringen erover. Bestrooi met de kaas.

variatietip:

Het is ook lekker om witte wijn toe te voegen aan de risotto. vervang dan 50 ml bouillon door 50 ml witte wijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.