bewaar
Gebakken gnocchi met tuinbonen, courgette en ham
Gebakken gnocchi met tuinbonen, courgette en ham
bewaar

Gebakken gnocchi met tuinbonen, courgette en ham

Door de gnocchi te bakken wordt-ie lekker krokant.

15 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

milde olijfolie

500 g

gnocchi

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

2 takjes

verse salie

1

courgette

450 g

diepvries tuinbonen

200 g

gekookte hamreepjes

125 ml

verse slagroom

Door de gnocchi te bakken wordt-ie lekker krokant.

Aan de slag

1

Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook en de blaadjes salie fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de helft van de salie 2 min. op laag vuur.

3

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 cm. Meng met de tuinbonen, peper en zout en bak 2 min. mee met de ui. Voeg de hamreepjes en de slagroom toe en laat 5 min. stoven op laag vuur met de deksel op de pan.

4

Meng de gnocchi met de groenten en ham en bestrooi met de rest van de salie.

tip

variatietipJe kunt de verse salie ook vervangen door een ½ tl gedroogde salie (per 4 personen).