Ge­bak­ken gnoc­chi met cour­get­te, tuin­bo­nen en ham

Door de gnocchi te bakken wordt-ie lekker krokant.

(17) waardeer
hoofdgerecht Door de gnocchi te bakken wordt-ie lekker krokant. 4 personen
4 17

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook en salie fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de helft van de salie 2 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise). Voeg de courgette, tuinbonen, peper en eventueel zout toe en bak 2 min. mee. Voeg de hamreepjes en de slagroom toe en laat 7 min. stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
  3. Meng de gnocchi met de groenten en ham en verdeel over 4 borden. Bestrooi met de rest van de salie.

variatietip:

Je kunt de verse salie ook vervangen door een ½ tl gedroogde salie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken gnocchi met courgette, tuinbonen en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken gnoc­chi met cour­get­te, tuin­bo­nen en ham

1
1
  • 1 el (olijf)olie
  • 500 g gnocchi

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes verse salieblaadjes

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook en salie fijn.

3
3
  • 1 el (olijf)olie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de helft van de salie 2 min. op laag vuur.

4
4
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise).

5
5
  • 450 g diepvries tuinbonen

Voeg de courgette, tuinbonen, peper en eventueel zout toe en bak 2 min. mee.

6
6
  • 200 g gekookte hamreepjes
  • 125 ml verse slagroom

Voeg de hamreepjes en de slagroom toe en laat 7 min. stoven op laag vuur met de deksel op de pan.

7
7

Meng de gnocchi met de groenten en ham en verdeel over de borden. Bestrooi met de rest van de salie.

variatietip:

Je kunt de verse salie ook vervangen door een ½ tl gedroogde salie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.