Ge­bak­ken gnoc­chi met tuin­bo­nen, cour­get­te en ham

Door de gnocchi te bakken wordt-ie lekker krokant.

(43) waardeer
italiaans hoofdgerecht Door de gnocchi te bakken wordt-ie lekker krokant. 4 personen
4 43

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook en de blaadjes salie fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de helft van de salie 2 min. op laag vuur.
  3. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 cm. Meng met de tuinbonen, peper en zout en bak 2 min. mee met de ui. Voeg de hamreepjes en de slagroom toe en laat 5 min. stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
  4. Meng de gnocchi met de groenten en ham en bestrooi met de rest van de salie.

variatietip:

Je kunt de verse salie ook vervangen door een ½ tl gedroogde salie (per 4 personen).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 53 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken gnocchi met tuinbonen, courgette en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken gnoc­chi met tuin­bo­nen, cour­get­te en ham

1
1
  • 2 el milde olijfolie
  • 500 g gnocchi

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi in 12 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar.

2
2

Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes verse salie

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook en de blaadjes salie fijn.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de helft van de salie 2 min. op laag vuur.

5
5
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 2 cm.

6
6
  • 450 g diepvries tuinbonen

Meng met de tuinbonen, peper en zout en bak 2 min. mee met de ui.

7
7
  • 200 g gekookte hamreepjes
  • 125 ml verse slagroom

Voeg de hamreepjes en de slagroom toe en laat 5 min. stoven op laag vuur met de deksel op de pan.

8
8

Meng de gnocchi met de groenten en ham en bestrooi met de rest van de salie.

variatietip:

Je kunt de verse salie ook vervangen door een ½ tl gedroogde salie (per 4 personen).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.