Pit­tig so­ja-roer­ei met toast

Eigenlijk zo klaar, dus waarom niet elke dag zo fijn ontbijten?

(0) waardeer
ontbijt Eigenlijk zo klaar, dus waarom niet elke dag zo fijn ontbijten? 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster
  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster het brood in de broodrooster. Halveer de tomaten. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaten 3 min. op de snijkant. Haal ze uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier.
  2. Doe ondertussen de erwten in een kom, schenk er kokend water over en laat 3 min. staan. Laat uitlekken in een vergiet. Breek de eieren boven een kom en klop los met de sojasaus en chilivlokken. Doe het eimengsel in de koekenpan en bak al roerend op middelhoog vuur gaar. Voeg de erwten en tomaten toe, schep om en neem de pan van het vuur.
  3. Snijd de bieslook fijn. Verdeel het ei over de borden en garneer met de bieslook. Serveer met het brood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 31-32

Pittig soja-roerei met toast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­tig so­ja-roer­ei met toast

1
1
  • 4 sneetjes witbrood
  • 250 g romatomaten
  • 1 el (olijf)olie

Rooster het brood in de broodrooster. Halveer de tomaten. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaten 3 min. op de snijkant.

2
2

Haal ze uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier.

3
3
  • 150 g diepvries tuinerwten

Doe ondertussen de erwten in een kom, schenk er kokend water over en laat 3 min. staan. Laat uitlekken in een vergiet.

4
4
  • 8 middelgrote eieren
  • 2 el sojasaus
  • ½ tl chilivlokken

Breek de eieren boven een kom en klop los met de sojasaus en chilivlokken. Doe het eimengsel in de koekenpan en bak al roerend op middelhoog vuur gaar.

5
5

Voeg de erwten en tomaten toe, schep om en neem de pan van het vuur.

6
6
  • 12½ g verse bieslook

Snijd de bieslook fijn. Verdeel het ei over de borden en garneer met de bieslook. Serveer met het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.