Met ri­so ge­vul­de cour­get­te uit de oven

Lekker is echt niet moeilijk. Met de riso maak je een heerlijke carbonara.

(18) waardeer
italiaans hoofdgerecht Lekker is echt niet moeilijk. Met de riso maak je een heerlijke carbonara. 4 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • stuk bakpapier of aluminiumfolie (à 40 x 30 cm)
  • garde

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Breng ene ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de riso en eventueel wat zout toe en kook in 11 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
  2. Was ondertussen de courgettes. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Smelt ondertussen de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met de garde tot een dikke saus. Neem de pan van het vuur.
  5. Schep het spek, courgettevruchtvlees, de riso en kaas door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de uitgeholde courgettes en bak in 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
  6. Verdeel de courgettes over de borden en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 32 2017

Met riso gevulde courgette uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met ri­so ge­vul­de cour­get­te uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2

Breng een ruime pan water aan de kook.

3
3
  • 200 g riso pasta

Voeg als het water kookt de riso en eventueel wat zout toe en kook in 11 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.

4
4
  • 4 courgette

Was ondertussen de courgettes. Halveer de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel.

5
5

Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6
  • 200 g biologische spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

7
7
  • 30 g ongezouten boter
  • 30 g tarwebloem

Smelt ondertussen de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux).

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

8
8
  • 250 ml halfvolle melk

Voeg beetje bij beetje op laag vuur de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met de garde tot een dikke saus.

9
9

Neem de pan van het vuur.

10
10
  • 150 g geraspte kaas voor ovengratin

Schep het spek, courgettevruchtvlees, de riso en kaas door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Verdeel over de uitgeholde courgettes en bak in 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

12
12

Verdeel de courgettes over de borden en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.