bewaar
Courgette carbonara
Courgette carbonara
bewaar

Courgette carbonara

Romige pasta met spekjes en kaas, dé ultieme vulling voor courgettes.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

riso pasta

4

courgettes

200 g

biologische spekreepjes

30 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

250 ml

halfvolle melk

150 g

geraspte belegen 30+ kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • garde

Romige pasta met spekjes en kaas, dé ultieme vulling voor courgettes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.

2

Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn en laat uitlekken in een vergiet. Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

4

Smelt ondertussen de boter op laag vuur in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. op laag vuur (roux). Voeg al roerend beetje bij beetje op laag vuur de melk toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem van het vuur.

5

Schep het spek, courgettevruchtvlees, de pasta en kaas door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de courgettes en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.