Prui­men­jam

Rode port en pruimen. Altijd een gouden combinatie.

(1) waardeer
bijgerecht Rode port en pruimen. Altijd een gouden combinatie. 8 stuks
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • afsluitbare glazen pot

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de pruimen, draai de helften in tegengestelde richting en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe 1½ el van de sinaasappelrasp en 125 ml sinaasappelsap, de rode port, suiker en pruimen in een pan met dikke bodem. Laat op laag vuur ca. 5 min. koken. Schenk de jam in de pot(ten) en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de pot(ten) omgekeerd afkoelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 32 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Juli 2017

Pruimenjam

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prui­men­jam

1
1
  • 500 g verse pruimen

Halveer de pruimen, draai de helften in tegengestelde richting en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

2
2
  • 1 medium handsinaasappel

Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.

3
3
  • 50 ml rode port
  • 200 g geleisuiker speciaal

Doe 1½ el van de sinaasappelrasp en 125 ml sinaasappelsap, de rode port, geleisuiker en pruimen in een pan met dikke bodem. Laat op laag vuur ca. 5 min. koken.

4
4

Schenk de jam in de pot(ten) en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de pot(ten) omgekeerd afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.