bewaar
Gepofte zoete aardappel met kipdrumsticks
Gepofte zoete aardappel met kipdrumsticks
bewaar

Gepofte zoete aardappel met kipdrumsticks

Dit gerecht is om je vingers bij af te likken. Letterlijk, want de kipdrumsticks eet je natuurlijk met je handen.

40 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

zoete aardappelen

40 g

vloeibare honing

1 tl

Euroma Indiase bonenkruiden

1 kg

kipdrumsticks

2 tenen

knoflook

2

courgette

2

rode paprika's

3 el

arachideolie

1 tl

Herbamare kruidenzout

7½ g

verse munt

100 g

ricotta

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Dit gerecht is om je vingers bij af te likken. Letterlijk, want de kipdrumsticks eet je natuurlijk met je handen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Meng de honing met de Indiase kruiden en schep de drumsticks ermee om. Verdeel de aardappel, drumsticks en ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep de kip halverwege om en neem de knoflook halverwege uit de oven. Laat iets afkoelen.

2

Was en snijd ondertussen de courgettes in stukjes van 1½ cm. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de groenten met het kruidenzout in 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Snijd ondertussen de munt fijn. Verwijder het vel van de gepofte knoflook en prak fijn. Meng de knoflook, munt en ricotta en breng op smaak met peper.

4

Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden. Verdeel de knoflookricotta erover en serveer de gegrilde groenten en drumsticks erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.