Ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel met kip­drum­sticks

Dit gerecht is om je vingers bij af te likken. Letterlijk, want de kipdrumsticks eet je natuurlijk met je handen.

(5) waardeer
hoofdgerecht Dit gerecht is om je vingers bij af te likken. Letterlijk, want de kipdrumsticks eet je natuurlijk met je handen. 4 personen
4 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Meng de honing met de helft van de Indiase kruiden en schep de drumsticks ermee om. Verdeel de aardappel, drumsticks en ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep de kip halverwege om en neem de knoflook halverwege uit de oven. Laat iets afkoelen.
  2. Was en snijd ondertussen de courgettes in stukjes van 1½ cm. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de groenten met de rest van de Indiase kruiden en eventueel zout in 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Snijd ondertussen de munt fijn. Verwijder het vel van de gepofte knoflook en prak fijn. Meng de knoflook, munt en ricotta en breng op smaak met peper.
  4. Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden. Verdeel de knoflookricotta erover en serveer de gegrilde groenten en drumsticks erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7  g
  • natrium 240 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 27 2017

Gepofte zoete aardappel met kipdrumsticks

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel met kip­drum­sticks

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 zoete aardappelen

Boen de aardappelen schoon en halveer ze ongeschild in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht.

3
3
  • 40 g vloeibare honing
  • 1 tl Indiase bonenkruiden
  • 1 kg kipdrumsticks

Meng de honing met de Indiase kruiden en schep de drumsticks ermee om.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Verdeel de aardappel, drumsticks en ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 35 min. in het midden van de oven.

5
5

Schep de kip halverwege om en neem de knoflook halverwege uit de oven. Laat iets afkoelen.

6
6
  • 2 courgette
  • 2 rode paprika's

Was en snijd ondertussen de courgettes in stukjes van 1½ cm. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm.

7
7
  • 3 el arachideolie
  • 1 tl Indiase bonenkruiden

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de groenten met de Indiase kruiden en eventueel zout in 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

8
8
  • 7½ g verse munt
  • 100 g ricotta

Snijd ondertussen de munt fijn. Verwijder het vel van de gepofte knoflook en prak fijn. Meng de knoflook, munt en ricotta en breng op smaak met peper.

9
9

Neem de aardappelen uit de oven, verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel ze over de borden.

10
10

Verdeel de knoflookricotta erover en serveer de gegrilde groenten en drumsticks erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.