Groen­te­scho­tel met ge­gra­ti­neer­de hal­lou­mi

Halloumi is dé ideale kaas om te verwarmen, want in de oven behoudt-ie mooi zijn vorm.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Halloumi is dé ideale kaas om te verwarmen, want in de oven behoudt-ie mooi zijn vorm. 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de ovengrill op de hoogste stand. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 1/3 van de olie in een hapjespan en bak de knoflook en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.
  2. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Snijd de halloumi in de breedte in plakken van een ½ cm. Doe de groente met de tomatensaus in de ovenschaal en verdeel de halloumi erover. Zet de ovenschaal 5-10 min. onder de grill tot de halloumi goudbruin kleurt. Controleer regelmatig.
  3. Voeg ondertussen, als het water kookt, de gnocchi met eventueel zout toe en kook in 2 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de gnocchi met de dragon 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  4. Serveer de gnocchi met de groenteschotel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

kookstaptip:

Je kunt de groentesaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 102 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 25 2017

Groenteschotel met gegratineerde halloumi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­scho­tel met ge­gra­ti­neer­de hal­lou­mi

1
1

Verhit de ovengrill op de hoogste stand.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 800 g Franse roerbakgroente

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en roerbakgroente 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 5 min.

4
4
  • 225 g halloumi 43+ kaas

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Snijd de halloumi in de breedte in plakken van een ½ cm.

5
5

Doe de groente met de tomatensaus in de ovenschaal en verdeel de halloumi erover.

6
6

Zet de ovenschaal 5-10 min. onder de grill tot de halloumi goudbruin kleurt. Controleer regelmatig.

7
7
  • 1000 g gnocchi

Voeg ondertussen, als het water kookt, de gnocchi met eventueel zout toe en kook in 2 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

8
8
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 4 tl gedroogde dragon

Verhit de olie in de hapjespan en bak de gnocchi met de dragon 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

9
9

Serveer de gnocchi met de groenteschotel.

kookstaptip:

Je kunt de groentesaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.