Ea­sy pia­di­na piz­za met spi­a­na­ta ro­ma­na

Een piadina is een soort dunne wrap waar je ook hele goed pizza mee kunt maken!

(18) waardeer
italiaans lunch Een piadina is een soort dunne wrap waar je ook hele goed pizza mee kunt maken! 4 personen
5 18

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de cherrytomaten. Snijd de olijven grof en de spianata romana in grove stukken. Verhit 2 pannen zonder olie of boter op middelhoog vuur. Leg in elke pan 1 piadina. Keer na 1 min. Verdeel de helft van de pizzasaus over de piadine in de pan. Verdeel de helft van de olijven, spianata en cherrytomaten over de saus. Neem na 4 min. de piadine uit de pan. Herhaal deze stap. Snijd de basilicumblaadjes grof. Schaaf de kaas en verdeel samen met het basilicum over de piadine.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.600 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2017

Easy piadina pizza met spianata romana

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ea­sy pia­di­na piz­za met spi­a­na­ta ro­ma­na

1
1
  • 200 g rivolo-cherrytomaten
  • 180 g Taggia-olijven
  • 100 g Spianata Romana (salami)

Halveer de cherrytomaten. Snijd de olijven grof en de spianata romana in grove stukken.

2
2
  • 4 piadina arrotolabile

Verhit 2 pannen zonder olie of boter op middelhoog vuur. Leg in elke pan 1 piadina. Keer na 1 min.

3
3
  • 425 ml pizzasaus aromatizzata

Verdeel de helft van de pizzasaus over de piadine in de pan. Verdeel de helft van de olijven, spianata en cherrytomaten over de saus.

4
4

Neem na 4 min. de piadine uit de pan. Herhaal deze stap.

5
5
  • 7½ g verse basilicum
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Snijd de basilicumblaadjes grof. Schaaf de kaas en verdeel samen met het basilicum over de piadine.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.