bewaar
Kikkererwtensalade met mango
Kikkererwtensalade met mango
bewaar

Kikkererwtensalade met mango

Mooi weer? Dan eten we lekker salade met bulgur, avocado, kikkererwten en rucola in de zon.

15 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

2 personen

100 g

bulgur

1

eetrijpe avocado

225 g

kikkererwten in zak

1

bosui

7½ g

verse platte peterselie

1 el

traditionele olijfolie

40 g

rucola

175 g

zongerijpte mango

75 g

feta

Mooi weer? Dan eten we lekker salade met bulgur, avocado, kikkererwten en rucola in de zon.

Aan de slag

1

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm.

2

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de olie door de bulgur. Voeg de avocado, kikkererwten, bosui, rucola, mango, peper en eventueel zout toe en schep om. Verkruimel de feta erover.