Kik­ker­erw­ten­sa­la­de met man­go

Mooi weer? Dan eten we lekker salade met bulgur, avocado, kikkererwten en rucola in de zon.

(24) waardeer
hoofdgerecht Mooi weer? Dan eten we lekker salade met bulgur, avocado, kikkererwten en rucola in de zon. 2 personen
4 24

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en laat iets afkoelen. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm.
  2. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de olie door de bulgur. Voeg de avocado, kikkererwten, bosui, rucola, mango, peper en eventueel zout toe en schep om. Verkruimel de feta erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 6 2017

Kikkererwtensalade met mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten­sa­la­de met man­go

1
1
  • 100 g bulgur

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een schaal en laat iets afkoelen.

2
2
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

3
3

Snijd het vruchtvlees in stukken van 1½ cm.

4
4
  • 225 g kikkererwten in zak

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

5
5
  • 1 bosui

Snijd de bosui in ringetjes.

6
6
  • 7½ g verse platte peterselie
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de peterselie fijn en meng samen met de olie door de bulgur.

7
7
  • 40 g rucola
  • 175 g zongerijpte mango
  • 75 g feta

Voeg de avocado, kikkererwten, bosui, rucola, mango, peper en eventueel zout toe en schep om. Verkruimel de feta erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.