Me­di­ter­ra­ne ta­gli­a­tel­le met to­maat­jes en bur­ra­ta

De burrata, een Italiaanse kaas, maakt dit gerecht vol en romig.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De burrata, een Italiaanse kaas, maakt dit gerecht vol en romig. 2 personen
4 11

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Was en halveer de tomaatjes. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Maak de sjalotten schoon en snijd in de lengte in repen. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Houd 2 takjes oregano achter voor garnering en ris de blaadjes van de rest van de takjes. Snijd fijn en meng met 2 1/2 el olie en de azijn. Besprenkel de groenten met de dressing en bestrooi eventueel met zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  3. Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep regelmatig om. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Voeg toe aan de panko en bak nog 2 min. mee (pangrattato). Neem van het vuur.
  4. Voeg als het water kookt de pasta toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Ris de blaadjes van de achtergehouden takjes oregano. Neem de groenten uit de oven. Meng met de aanhangende olie, 1 el kappertjesvocht en de kappertjes door de pasta. Verdeel over diepe borden. Verdeel de burrata in stukken erover, bestrooi met de pangrattato en oreganoblaadjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 925 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 94 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 22 2017

Mediterrane tagliatelle met tomaatjes en burrata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne ta­gli­a­tel­le met to­maat­jes en bur­ra­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 250 g cherrytomaten
  • 2 puntpaprika's

Was en halveer de tomaatjes. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.

3
3
  • 2 sjalotten

Maak de sjalotten schoon en snijd in de lengte in repen. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 7½ g verse oregano
  • 2½ el olijfolie
  • 1½ el balsamicoazijn

Houd 2 takjes oregano achter voor garnering en ris de blaadjes van de rest van de takjes. Snijd fijn en meng met de olie en de azijn.

5
5

Besprenkel de groenten met de dressing en bestrooi eventueel met zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

6
6

Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook.

7
7
  • ¾ el olijfolie
  • 25 g panko

Verhit de olie in een koekenpan en bak de panko in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

8
8
  • 1 teen knoflook

Schep regelmatig om. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

9
9

Voeg toe aan de panko en bak nog 2 min. mee (pangrattato). Neem van het vuur.

10
10
  • 250 g verse tagliatelle

Voeg als het water kookt de pasta toe en kook in 4 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Ris de blaadjes van de achtergehouden takjes oregano.

11
11
  • 50 g kappertjes

Neem de groenten uit de oven. Meng met de aanhangende olie, 1 el kappertjesvocht en de kappertjes door de pasta.

12
12
  • 150 g burrata

Verdeel over diepe borden. Verdeel de burrata in stukken erover, bestrooi met de pangrattato en oreganoblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.