Pan­la­sag­ne met ver­se pas­ta­saus

Lasagne die niet in de oven gaat en binnen een halfuur op tafel staat? Ja, het kan echt!

(32) waardeer
italiaans hoofdgerecht Lasagne die niet in de oven gaat en binnen een halfuur op tafel staat? Ja, het kan echt! 4 personen
4 32

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt in 3-4 min. op middelhoog vuur rul. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg met de groentemix toe aan het gehakt en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de pastasaus en het water toe en schep door elkaar.
  2. Snijd elk lasagneblad in vier vierkantjes, steek in de saus maar schep niet om. Zorg dat ze goed onder staan en elkaar niet raken. Kook de saus ca. 10 min op middelhoog vuur. Voeg eventueel een beetje water toe als de pastabladen uitdrogen. Rasp na 10 min. de Parmezaanse kaas boven de saus en verdeel de tomaten erover. Kook nog 3 min. met de deksel op de pan zodat de kaas smelt. Serveer direct.

bereidingstip:

Blijft de lasagne te vochtig nadat je hem 3 min. met de deksel op de pan hebt gekookt? Laat hem dan nog een paar minuten extra zonder deksel een beetje inkoken.

combinatietip:

Lekker met verse basilicum.

video

Pan­la­sag­ne met ver­se pas­ta­saus

leuk & snel - 00:47 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2017

Panlasagne met verse pastasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­la­sag­ne met ver­se pas­ta­saus

1
1
  • 300 g rundergehakt

Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt in 3-4 min. op middelhoog vuur rul.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg met de groentemix toe aan het gehakt en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 475 g verse tomaat-olijf pastasaus
  • 500 ml water

Voeg de pastasaus en het water toe en schep door elkaar.

4
4
  • 250 g verse lasagnebladen

Snijd elk lasagneblad in vier vierkantjes, steek in de saus maar schep niet om. Zorg dat ze goed onder staan en elkaar niet raken.

5
5

Kook de saus ca. 10 min op middelhoog vuur. Voeg eventueel een beetje water toe als de pastabladen uitdrogen.

6
6
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 250 g cherrytomaten

Rasp na 10 min. de Parmezaanse kaas boven de saus en verdeel de tomaten erover. Kook nog 3 min. met de deksel op de pan zodat de kaas smelt.

7
7

Serveer direct.

bereidingstip:

Blijft de lasagne te vochtig nadat je hem 3 min. met de deksel op de pan hebt gekookt? Laat hem dan nog een paar minuten extra zonder deksel een beetje inkoken.

combinatietip:

Lekker met verse basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.