bewaar
Hele bloemkool van de barbecue
Hele bloemkool van de barbecue
bewaar

Hele bloemkool van de barbecue

Bloemkool gegrild op en barbecue met een saus van twee soorten kaas en bosuitjes.

35 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

2

bosuien

100 g

Cheddar Tophat 48+

150 g

geitenkaas naturel 55+

½ tl

cayennepeper

2 el

water

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • aluminiumfolie

  • aluminium grillbakje

Bloemkool gegrild op en barbecue met een saus van twee soorten kaas en bosuitjes.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan, gebruik hiervoor het liefst een firestarter. Wikkel ondertussen de bloemkool in aluminiumfolie. Leg de bloemkool op het barbecuerooster als de kolen roodgloeiend zijn. Doe de deksel op de barbecue. Laat de bloemkool in ca. 30 min. gaar worden. Keer halverwege. Houd de garing goed in de gaten, de bloemkool mag niet te zacht worden.

2

Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen en rasp de Cheddar. Verdeel de geitenkaas in stukjes. Doe de helft van de bosui samen met de Cheddar, geitenkaas, cayennepeper en het water in het aluminium grillbakje.

3

Verwijder na 30 min. voorzichtig de aluminiumfolie van de bloemkool. Gril nog 5 min. tot de bloemkool goudbruin ziet. Zet het ondertussen het bakje kaas op de barbecue en laat in 5 min. smelten. Roer met een garde tot een samenhangend mengsel. Serveer de hele bloemkool en kaassaus direct, bestrooi met de rest van de bosui.

serveertipVoor wie van pittig houdt: strooi in ringetjes gesneden rode peper over dit gerecht.

Hele bloemkool van de barbecue

Instructievideo - 00:44 min.