He­le bloem­kool van de bar­be­cue

Bloemkool gegrild op en barbecue met een saus van twee soorten kaas en bosuitjes.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Bloemkool gegrild op en barbecue met een saus van twee soorten kaas en bosuitjes. 4 personen
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • aluminiumfolie
  • aluminium grillbakje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan, gebruik hiervoor het liefst een firestarter. Wikkel ondertussen de bloemkool in aluminiumfolie. Leg de bloemkool op het barbecuerooster als de kolen roodgloeiend zijn. Doe de deksel op de barbecue. Laat de bloemkool in ca. 30 min. gaar worden. Keer halverwege. Houd de garing goed in de gaten, de bloemkool mag niet te zacht worden.
  2. Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen en rasp de Cheddar. Verdeel de geitenkaas in stukjes. Doe de helft van de bosui samen met de Cheddar, geitenkaas, cayennepeper en het water in het aluminium grillbakje.
  3. Verwijder na 30 min. voorzichtig de aluminiumfolie van de bloemkool. Gril nog 5 min. tot de bloemkool goudbruin ziet. Zet het ondertussen het bakje kaas op de barbecue en laat in 5 min. smelten. Roer met een garde tot een samenhangend mengsel. Serveer de hele bloemkool en kaassaus direct, bestrooi met de rest van de bosui.

serveertip:

Voor wie van pittig houdt: strooi in ringetjes gesneden rode peper over dit gerecht.

video

He­le bloem­kool van de bar­be­cue

leuk & snel - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Juni 2017

Hele bloemkool van de barbecue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

He­le bloem­kool van de bar­be­cue

1
1

Steek de barbecue aan, gebruik hiervoor het liefst een firestarter.

2
2
  • 1 bloemkool

Wikkel ondertussen de bloemkool in aluminiumfolie.

3
3

Leg de bloemkool op het barbecuerooster als de kolen roodgloeiend zijn. Doe de deksel op de barbecue.

4
4

Laat de bloemkool in ca. 30 min. gaar worden. Keer halverwege. Houd de garing goed in de gaten, de bloemkool mag niet te zacht worden.

5
5
  • 2 bosuien
  • 100 g Cheddar Tophat 48+
  • 150 g geitenkaas naturel 55+

Snijd ondertussen de bosuitjes in dunne ringen en rasp de Cheddar. Verdeel de geitenkaas in stukjes.

6
6
  • ½ tl cayennepeper
  • 2 el water

Doe de helft van de bosui samen met de Cheddar, geitenkaas, cayennepeper en het water in het aluminium grillbakje.

7
7

Verwijder na 30 min. voorzichtig de aluminiumfolie van de bloemkool. Gril nog 5 min. tot de bloemkool goudbruin ziet.

8
8

Zet ondertussen het bakje kaas op de barbecue en laat in 5 min. smelten. Roer met een garde tot een samenhangend mengsel.

9
9

Serveer de hele bloemkool en kaassaus direct, bestrooi met de rest van de bosui.

serveertip:

Voor wie van pittig houdt: strooi in ringetjes gesneden rode peper over dit gerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.