Hollandse makreelkoekjes met maiskolven
Makreel in een ander jasje, eh koekje, met aardappel en kruiden.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g kruimige aardappelen
- 4 maiskolven
- 1 middelgrote ui
- 10 g verse platte peterselie
- 1 middelgroot ei
- 260 g verse gerookte makreelfilet
- 2 komkommers
- 2 el (arachide)olie
- 250 g Griekse yoghurt
Keukenspullen
- grillpan
- vergiet
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Kook ondertussen de mais 10 min. in een pan ruim water. Giet af en laat uitlekken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de mais 6 min.
- Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn. Klop het ei los. Verwijder het vel van de makreel. Trek met 2 vorken het visvlees uit elkaar. Halveer de komkommers in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Laat 5 min. uitlekken in een vergiet.
- Prak de aardappelen met een vork en meng het ei, de ui, de helft van de peterselie en de makreel erdoor. Vorm 3 balletjes per persoon van het mengsel en druk ze plat tot kleine dikke koekjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koekjes op hoog vuur aan beide kanten bruin. Zet het vuur laag en bak de koekjes in 4 min. gaar. Keer halverwege.
- Meng de komkommer met de yoghurt en de rest van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de makreelkoekjes en maiskolven met de komkommer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 42 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 320 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Hollandse makreelkoekjes met maiskolven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hollandse makreelkoekjes met maiskolven
- 400 g kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en laat uitlekken.
- 4 maiskolven
Kook ondertussen de mais 10 min. in een pan ruim water. Giet af en laat uitlekken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de mais 6 min.
- 1 middelgrote ui
- 10 g verse platte peterselie
- 1 middelgroot ei
- 260 g verse gerookte makreelfilet
Snipper ondertussen de ui en snijd de peterselie fijn. Klop het ei los. Verwijder het vel van de makreel. Trek met 2 vorken het visvlees uit elkaar.
- 2 komkommers
Halveer de komkommers in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Laat 5 min. uitlekken in een vergiet.
Prak de aardappelen met een vork en meng het ei, de ui, de helft van de peterselie en de makreel erdoor.
Vorm 3 balletjes per persoon van het mengsel en druk ze plat tot kleine dikke koekjes.
- 2 el (arachide)olie
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de koekjes op hoog vuur aan beide kanten bruin.
Zet het vuur laag en bak de koekjes in 4 min. gaar. Keer halverwege.
- 250 g Griekse yoghurt
Meng de komkommer met de yoghurt en de rest van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de makreelkoekjes en maiskolven met de komkommer.