Mid­den-Oos­ter­se shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel en spi­na­zie

Shakshuka maakte een spurt wat betreft populaireit in ons land. En wij snappen waarom!

(64) waardeer
midden-oosters hoofdgerecht Shakshuka maakte een spurt wat betreft populaireit in ons land. En wij snappen waarom! 2 personen
4 64

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroenten en ras el hanout 5 min. op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in stukjes van ca. 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.
  2. Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
  3. Roer de spinazie door de stoof. Maak 4 holtes (per 2 personen) in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.

bereidingstip:

Dit recept voor 4 personen? Neem een extra pan en verdubbel de ingrediënten.

bereidingstip:

Houd je van pittig? Voeg dan voor het stoven wat tabasco toe.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Midden-Oosterse shakshuka met zoete aardappel en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mid­den-Oos­ter­se shaks­hu­ka met zoe­te aard­ap­pel en spi­na­zie

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 500 g fijngesneden hutspotgroenten
  • 2 tl ras el hanout specerijenmelange

Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroenten en ras el hanout 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 300 g zoete aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 7½ g verse koriander

Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in stukjes van ca. 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.

3
3

Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. mee. Schep regelmatig om.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 50 ml water

Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook.

5
5

Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.

6
6
  • 100 g babyspinazie
  • 4 middelgrote eieren

Roer de spinazie door de stoof. Maak 4 holtes (per 2 personen) in het groentemengsel en breek in elke holte een ei.

7
7

Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.

bereidingstip:

Dit recept voor 4 personen? Neem een extra pan en verdubbel de ingrediënten.

bereidingstip:

Houd je van pittig? Voeg dan voor het stoven wat tabasco toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.