Midden-Oosterse shakshuka met zoete aardappel en spinazie
Shakshuka maakte een spurt wat betreft populaireit in ons land. En wij snappen waarom!
Ingrediënten
2 personen
2 el
arachideolie
500 g
fijngesneden hutspotgroenten
2 tl
ras el hanout specerijenmelange
300 g
zoete aardappelen
1 teen
knoflook
7.5 g
verse koriander
400 g
tomatenblokjes
50 ml
water
100 g
babyspinazie
4
middelgrote eieren
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroenten en ras el hanout 5 min. op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in stukjes van ca. 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.
Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Roer de spinazie door de stoof. Maak 4 holtes (per 2 personen) in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.
Midden-Oosterse shakshuka met zoete aardappel en spinazie
Shakshuka maakte een spurt wat betreft populaireit in ons land. En wij snappen waarom!

hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroenten en ras el hanout 5 min. op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in stukjes van ca. 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.
Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Roer de spinazie door de stoof. Maak 4 holtes (per 2 personen) in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.
bereidingstip:Dit recept voor 4 personen? Neem een extra pan en verdubbel de ingrediënten.
bereidingstip:Houd je van pittig? Voeg dan voor het stoven wat tabasco toe.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)2 el arachideolie
500 g fijngesneden hutspotgroenten
2 tl ras el hanout specerijenmelange
300 g zoete aardappelen
1 teen knoflook
7½ g verse koriander
400 g tomatenblokjes
50 ml water
100 g babyspinazie
4 middelgrote eieren