bewaar
Midden-Oosterse shakshuka met zoete aardappel en spinazie
Midden-Oosterse shakshuka met zoete aardappel en spinazie
bewaar

Midden-Oosterse shakshuka met zoete aardappel en spinazie

Shakshuka maakte een spurt wat betreft populaireit in ons land. En wij snappen waarom!

30 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

arachideolie

500 g

fijngesneden hutspotgroenten

2 tl

ras el hanout specerijenmelange

300 g

zoete aardappel

1 teen

knoflook

7½ g

verse koriander

400 g

tomatenblokjes

50 ml

water

100 g

babyspinazie

4

middelgrote eieren

Shakshuka maakte een spurt wat betreft populaireit in ons land. En wij snappen waarom!

Aan de slag

1

Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de hutspotgroenten en ras el hanout 5 min. op laag vuur. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in stukjes van ca. 1½ cm. Snijd de knoflook fijn en de koriander grof.

2

Voeg de zoete aardappel en knoflook toe aan de groente en bak nog 4 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de gesneden koriander, het water, peper en eventueel zout toe en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.

3

Roer de spinazie door de stoof. Maak 4 holtes (per 2 personen) in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat 10-12 min. op laag vuur stoven tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer.

bereidingstipDit recept voor 4 personen? Neem een extra pan en verdubbel de ingrediënten.

bereidingstipHoud je van pittig? Voeg dan voor het stoven wat tabasco toe.