Kap­sa­lon ‘ge­zond’

Na wat borrels wil je niets liever eten dan de kapsalon. Maar we houden het met deze variant nog een béétje gezond.

(90) waardeer
hollands hoofdgerecht Na wat borrels wil je niets liever eten dan de kapsalon. Maar we houden het met deze variant nog een béétje gezond. 4 personen
4 90

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm
  • 2 aluminium ovenschalen (19,4 x 26,4 x 6,7)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  2. Snijd ondertussen de ongeschilde aardappelen in frieten van ca. 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de helft van de olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster in het midden van de oven in 40 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de kip in reepjes van een ½ cm. Snijd 4/5 van de knoflook fijn en meng samen met de al-andaluz, de rest van de olie, peper en eventueel zout door de kipreepjes. Laat 10 min. marineren.
  3. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en meng samen met de mayonaise en sambal door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipreepjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Rasp de kaas. Schep de friet in de ovenschalen om en verdeel de kipreepjes erover. Bestrooi met de kaas en laat 10 min. gratineren in de oven.
  4. Halveer ondertussen de tomaatjes. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakjes. Neem de schalen uit de oven en verdeel de veldsla, tomaatjes en komkommer erover. Besprenkel met de knoflooksaus. Lekker met extra sambal.

combinatietip:

Lekker met extra sambal.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 550 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Februari 2017

Kapsalon ‘gezond’

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kap­sa­lon ‘ge­zond’

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel

Snijd ondertussen de ongeschilde aardappelen in frieten van ca. 1 cm dik.

3
3
  • 2 el (olijf)olie

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, schep om met de olijfolie en breng op smaak met zout.

4
4
  • 300 g kipdijfilet

Rooster in het midden van de oven in 40 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de kip in reepjes van een ½ cm.

5
5
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
  • 2 el (olijf)olie

Snijd de knoflook fijn en meng samen met de al-andaluz, de olie, peper en eventueel zout door de kipreepjes. Laat 10 min. marineren.

6
6
  • ½ teen knoflook
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl sambal oelek
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet)

Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn en meng samen met de mayonaise en sambal door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 100 g kaas jong belegen 20+

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipreepjes in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Rasp de kaas.

8
8

Schep de friet in de ovenschalen en verdeel de kipreepjes erover. Bestrooi met de kaas en laat 10 min. gratineren in de oven.

9
9
  • 200 g snoepgroente tomatenmix
  • ½ komkommer

Halveer ondertussen de tomaatjes. Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakjes.

10
10
  • 75 g veldsla

Neem de schalen uit de oven en verdeel de veldsla, tomaatjes en komkommer erover. Besprenkel met de knoflooksaus.

combinatietip:

Lekker met extra sambal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.